2012-07-21 22:30:20
Φωτογραφία για Καλά δείγματα αλλά και... προβλήματα
Στο τελευταίο και πιο δυνατό παιχνίδι του επί ολλανδικού εδάφους με αντίπαλο την Μαγιόρκα ο ΠΑΟΚ παρουσίασε θετική αμυντική λειτουργία, καλό πρέσινγκ στην μεσαία γραμμή αλλά και επιθετικά προβλήματα, μένοντας στο 0-0 με την ισπανική ομάδα.

Στο τελευταίο φιλικό επί Ολλανδικού εδάφους ΠΑΟΚ και Μαγιόρκα έμειναν στο 0-0 με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο μόνο για 25λεπτά, στο πρώτο ημίχρονο. Στα υπόλοιπα 60 λεπτά είχαμε τον παράγοντα κούραση, να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν κόντρα σε μια δυνατή ομάδα ποιες είναι οι αδυναμίες τους με πρώτη και καλύτερη αυτή ου επιτελικού μέσου.

Οι «ασπρόμαυροι» επιστρέφουν Θεσσαλονίκη την Κυριακή(22/7) το απόγευμα και σε διάστημα 10 ημερών ο Γιώργος Δώνης καλείται να ετοιμάσει την ομάδα του ενόψει Ευρώπης. Στο τελευταίο φιλικό με την Αϊντχόβεν την προσεχή Πέμπτη(26/7) στο γήπεδο της Τούμπας ο Έλληνας τεχνικός θα προβάρει την 11αδα που σκέφτεται για το πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι.


Ο Γιώργος Δώνης στο τελευταίο αξιόπιστο φιλικό παιχνίδι με την Μάλαγα επί Ολλανδικού εδάφους επέλεξε να ξεκινήσει με τους Γλύκο στην εστία. Οι Κουμάλο και Κατσικάς στα στόπερ, ο Έττο δεξί μπακ και ο Λίνο αριστερό, η τετράδα των χαφ στην ευθεία ήταν οι Λάζαρ, Παναγιωτούδης, Γεωργιάδης και Ρομπέρ. Ενώ επιθετικό δίδυμο οι Αθανασιάδης και Γιάννου.

Οι Ισπανοί σε σχηματισμό 4-4-2 ξεκίνησαν με τους Αουάτ, Τζοάο, Τομέρ, Ραμίς, Χοακίν Ναβάρο, Περέιρα, Τσαρλι Τουκ, Αριθμέντι, Μπικάς, Κέβιν, Λουΐς.

Ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και προσπάθησε από το πρώτο λεπτό να φτάσει στην εστία της Μάλαγα κυρίως από τα αριστερά με τον Ρομπέρ να σημαδεύει το κεφάλι του Αθανασιάδη. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Θεσσαλονικείς χάθηκε στο 9ο λεπτό με τον Γάλλο χαφ να βγάζει την σέντρα με τον Γεωργιάδη να κατεβάζει την μπάλα και με γυριστό σουτ να σημαδεύει την εστία της Μαγιόρκα. Ο Αουάτ ήταν όμως σε σωστή θέση και με τις γροθιές του έδιωξε.

Η απάντηση των Ισπανών ήρθε ένα λεπτό αργότερα με τον Αριθμέντι να κερδίζει στον αέρα τον Κατσικά όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι καθώς ο Γλύκος έπεσε στην γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Η Μαγιόρκα όσο κυλούσε ο χρόνος πίεζε ψηλά τον ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα η άμυνα να είχε πολύ δουλεία.

Οι «ασπρόμαυροι» έδειχναν να μην αγχώνονται στην πίεση της Μάγιόρκα και συνέχιζαν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να μην αφήνουν ελεύθερους χώρους. Μάλιστα οι παίκτες του Δώνη ήταν αυτοί που προσέγγιζαν πιο εύκολα τα αντίπαλα καρέ. Όπως στη φάση του 21ο λεπτού με την σέντρα σέντρα του Λίνο, η μπάλα περνάει από όλους και ο Αθανασιάδης με καρφωτή κεφαλιά τη στέλνει λίγο άουτ.

Μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες δεν κατέγραψαν καμία φάση καθώς ο αγώνας παίχθηκε κυρίως στο χώρο του κέντρου με ένα αργό τέμπο. Ο Δικέφαλος ήταν ελαφρώς καλύτερος από τους Ισπανούς, όμως φάνηκε πως από την ομάδα λείπει ο παίκτης που θα βγάλει την ομάδα μπροστά με τις μακρινές σέντρες ή τις κάθετες πάσες.

Με μια αλλαγή βγήκε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο με τον Κάτσε να παίρνει την θέση του Παναγιωτούδη. Μέχρι το 60’ ο αγώνας ήταν πολύ μέτριος με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν στο σκηνικό που έκλεισε το πρώτο ημίχρονο. Πίεση ψηλά και από τις δύο ομάδες, μάχες στο χώρο του κέντρου και νεύρα μεταξύ Αθανασιάδη και Ζοάο στο 60’ Οι δύο τους είχαν και άλλες δυνατές μονομαχίες με τον Έλληνα επιθετικό να «τρώει» ξύλο με τον διαιτητή να μην τιμωρεί τον Βραζιλιάνο αμυντικό.

Στο 62ο λεπτό είχαμε την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο για τους Ισπανούς με τον Ραμίς να εκτελεί απευθείας φάουλ και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ από την εστία του Γλύκου.

Ο Γιώργος Δώνης στο τελευταίο φιλικό με την Μαγιόρκα προτίμησε να μην μοιράσει το χρόνο συμμετοχής. Έτσι λοιπόν οι αλλαγές του ήταν πιο περιορισμένες καθώς ήθελε να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που θα βασιστεί πάνω τους όλη την σεζόν, αλλά και άμεσα ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα στις αρχές Αυγούστου.

Δώδεκα λεπτά πριν τελειώσει ο φιλικός αγώνα ο Δώνης πέρασε στο παιχνίδι τους Παπάζογλου, Μπαγκουρά και Πόποβιτς. Αυτομάτως το 4-4-2 με τα χαφ στην ευθεία να μετατρέπεται σε ρόμβο. Ο ρυθμός του αγώνα μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης παρέμεινε υποτονικός με την κούραση να είναι το βασικό στοιχείο για την απόδοση και των δύο ομάδων.

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έδωσαν βροντερό «παρών» στο γήπεδο. Υπήρχαν φίλαθλοι από τους συνδέσμους Στουρτγκάρδη, Βρυξέλλες, Θύρα 4, Ζαν Πάουλι και το Ντόρτμουντ. Με το σφύριγμα της λήξης δεκάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να φωτογραφηθούν με τους παίκτες.

ΠΑΟΚ: Γλύκος(85’ Μελλίσας), Κουμάλο, Κατσικάς, Εττο(74’ Κωνσταντινίδης), Λίνο(74’ Αποστολόπουλος), Λάζαρ(85’ Κίτσιου), Παναγιωτούδης(46’ Κάτσε), Γεωργιάδης(78’ Πόποβιτς), Ρομπέρ(78’ Μπαγκουρά), Αθανασιάδης(78’ Παπάζογλου), Γιάννου(65’ Πέλκας)

Μαγιόρκα: Αουάτ, Τζοάο, Τομέρ, Ραμίς, Χοακίν Ναβάρο, Περέιρα, Τσαρλι Τουκ, Αριθμέντι, Μπικάς, Κέβιν, Λουΐς.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ