2012-07-21 22:28:04
Φωτογραφία για Προβληματισμός για στρατιωτική θητεία από αναγνώστη
Η ύφεση στη χώρα μας συνεχώς μεγαλώνει και οι προσπάθειες της νεοσύστατης κυβέρνησης για εξασφάλιση των 11 δισεκατομυρίων ουκ ολίγες.

Νέο κύμα ματαρρυθμίσεων και μέτρων, που κάνει τον ελληνικό λαό να τρέμει το φιλοκάρδι του...Κάθε φορά και μία νέα ομάδα ανθρώπων θύμα αυτών των μεταρρυθμίσεων. Αυτή τή φορά θύμα αποτελούν χιλιάδες ενήλικες, άρρενες πολίτες που επρόκειτο να στρατευτούν για να προστατεύσουν την πατρίδα, η οποία στην πραγματικότητα δεν βάλλεται από κανέναν εξωτερικό εχθρό, αλλά από τους ίδιους αιρετούς πολιτικούς που κυβέρνησαν και συνεχίζουν να κυβερνούν.

Ένα από τα νέα λοιπόν μέτρα είναι και η αύξηση της στρατιωτικής θητείας από εννέα σε 12 μήνες ένεκα της αδυναμίας του κράτους να μισθώσει στρατιώτες ή να προτάξει τα δόντια της και να προχωρήσει σε μείωση μισθών στη μοναδική ομάδα ατόμων, που δεν έχουν πληγεί τόσο από τα νέα μέτρα, τους στρατιωτικούς. Γιατί όμως; Είναι οι μόνοι που δουλεύουν πραγματικά στη χώρα αυτή ή επιτελούν σημαντικώτερο έργο από τους εκπαιδευτικούς και πάσης φύσεως λειτουργούς;


Εκεί που κάνεις τα προσωπικά σχέδια και αγώνα για να βγεις από το οικονομικό αδιέξοδο των ημερών , προστίθενται στην πλάτη σου άλλοι τρεις μήνες. Εκεί που οι περισσότερες χώρες σου δίνουν δημακρατικα το δικαίωμα της επιλογής για στράτευση ή μη. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή σταματά η λογική των υπευθύνων και παίρνουν τόσο καταστροφικές αποφάσεις.

Για να κλείσω αυτό που πολλοί ίσως να θεωρήσετε παραλλήρημα... Όχι δεν είμαι ενάντιον της πατρίδος, δεν είμαι κατά της στράτευσης, δεν είμαι κακομαθημένος και «βολεψάκιας», αλλά εξοργισμένος, γιατί θα πληρώσω λάθη, που έκαναν κάποιοι άλλοι και καταχράστηκαν εις το έπακρον την έννοια της δημοκρατίας και τα δικαιώματα που αυτή τους έδωσε. Είμαι 23 χρονών κι επρόκειτο να στρατευτώ σύντομα, καθώς έκοψα την αναβολή μου πριν κάποιο καιρό με την προοπτική του εννιαμήνου και έχοντας κάνει αυστηρά σχέδια για τους μετέπειτα μήνες. Όμως μια κυβέρνηση που υπακούει πειθήνια στις εντολές των δανειστών μας παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της, αρκεί για να καταστρέψει τα σχέδια αυτά. Ας ελπίσουμε πως θα πρυτανεύσει η λογική στο μυαλό των εντεταλμένων προδοτών της χώρας αυτής και θα σταθούν αρωγοί στη ζωή χιλιάδων νέων, που προσπαθούν να ορθοποδήσουν στους δύσκολους αυτούς καιρούς.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ