2012-07-21 16:36:50
Φωτογραφία για 2η POLE POSITION ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ ΓΙΑ ΑΛΟΝΣΟ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ ΧΟΚΕΝΧΑΪΜ!
Τη δεύτερη πολ ποζίσιον τη φετινή σεζόν πανηγύρισε ο Φερνάντο Αλόνσο, αψηφώντας τη βροχή που έπεφτε στην πίστα του Χόκενχαϊμ, η οποία φιλοξενεί τον δέκατο γύρο της σεζόν του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1.

Από τη δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο Σεμπάστιαν Φέτελ, έχοντας πίσω του τον Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος παίρνει τη θέση του Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος αν και έκανε τον τρίτο χρόνο θα εκκινήσει όγδοος λόγω της ποινής πέντε θέσεων που έχει δεχτεί.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sport-fm.gr", με βρόχινα ελαστικά βγήκαν οι πιλότοι στη γερμανική πίστα, δεδομένου ότι ο τελικός των κατατακτήριων δοκιμών ξεκίνησε σε συνθήκες βροχής.

Τον έλεγχο του μονοθεσίου του έχασε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος είχε έξοδο. Στα πρώτα λεπτά του τελικού η πρωτιά άλλαξε αρκετές φορές χέρια με τους πρωταγωνιστές να έχουν δύσκολο έργο, δεδομένου της ποσότητας του νερού που υπήρχε στην πίστα.


Του πηγαίνει η βροχή

Τη δεύτερη συνεχόμενη πολ ποζίσιον κατέκτησε ο Φερνάντο Αλόνσο στην πίστα της Γερμανίας, δείχνοντας πως είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός σε συνθήκες βροχής, αφού η πρώτη πολ είχε έρθει πριν δύο εβδομάδες στο Σίλβερστοουν σε παρόμοιες συνθήκες.

Αυτή θα είναι η 22η φορά που ο Ισπανός πιλότος θα δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την πρώτη θέση.

Τον παλιό καλό εαυτό του θυμήθηκε ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος διεκδίκησε την πολ ποζίσιον, ωστόσο το τέλος της διαδικασίας τον βρήκε στην τέταρτη θέση. Ωστόσο, ο Γερμανός πιλότος εκμεταλλεύτηκε την ατυχία του Μαρκ Γουέμπερ (ο οποίος έχει δεχτεί ποινή πέντε θέσεων για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων) και θα εκκινήσει τρίτος.

Q2: Καλώς τη βροχή!

Με βροχή ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών με τις ομάδες να επιλέγουν την ενδιάμεση γόμα ελαστικών της Pirelli για τους πιλότους τους.

Η κίνηση τα πρώτα λεπτά της διαδικασίας ήταν έντονη, καθώς όλοι ήθελαν να προλάβουν την πίστα σε καλύτερη κατάσταση.

Οι συνθήκες γρήγορα έκαναν τη ζωή των πιλότων ιδιαίτερα δύσκολή, λόγω του νερού που υπήρχε στο σιρκουί. Η βροχή στο Χόκενχαϊμ δεν θα μπορούσε να μην είχε… θύματα. Νίκο Ρόσμπεργκ, Ρομάν Γκροσεάν και Φελίπε Μάσα δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό των δοκιμών.

Οι υπόλοιποι πιλότοι που δεν προκρίθηκαν ήταν οι εξής: Πέρες-Κομπαγιάσι (Sauber), Μάσα (Ferrari), Ρικιάρντο (Toro Rosso), Γκροσεάν (Lotus), Σένα (Williams) και Ρόσμπεργκ (Mercedes).

Q1: Στο παρά πέντε ο Σουμάχερ Με τη μεσαία γόμα της Pirelli βγήκαν στην πίστα οι πιλότοι στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών. Οι ομάδες είχαν αρκετή δουλειά τα πρώτα λεπτά, θέλοντας να προλάβουν τα… καμώματα του καιρού.

Τον ταχύτερο χρόνο στο Q1 έκανε ο Κίμι Ραϊκόνεν. Πρόβλημα υποστροφής αντιμετώπισε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος πήρε το ρίσκο και βγήκε στην πίστα με τη μαλακή γόμα. Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Ρομάν Γκροσεάν.

Για λίγο καρδιοχτύπησαν στη Mercedes, βλέποντας τον Σουμάχερ μέχρι την τελευταία του προσπάθεια ήταν εκτός της δεύτερης περιόδου (Q2).

Οι πιλότοι που δεν κατάφεραν να προκριθούν στην επόμενη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών είναι οι εξής: Βερνιέ (Toro Rosso), Κοβαλάινεν-Πετρόφ (Caterham), Πικ-Γκλοκ (Marussia), Ντε λα Ρόσα-Καρθικέγιαν (HRT).

Αναλυτικά η κατάταξη των κατατακτήριων:

1. Αλόνσο, Ferrari

2. Φέτελ, Red Bull

3. Γουέμπερ, Red Bull*

4. Σουμάχερ, Mercedes

5. Χούλκενμπεργκ, Force India

6. Μαλδονάδο, Williams

7. Μπάτον, McLaren

8. Χάμιλτον, McLaren

9. Ντι Ρέστα, Force India

10. Ραϊκόνεν, Lotus

11. Πέρες, Sauber

12. Μάσα, Ferrari

13. Ρικιάρντο, Toro Rosso

14. Κομπαγιάσι, Sauber

15. Γκροσεάν, Lotus *

16. Σένα, Williams

17. Ρόσμπεργκ, Mercedes *

18. Βερνιέ, Toro Rosso

19. Κοβαλάινεν, Caterham

20. Πετρόφ, Caterham

21. Πικ, Marussia

22. Γκλοκ, Marussia

23. Ντε λα Ρόσα, HRT

24. Καρθικέγιαν, HRT

* Ποινή πέντε θέσεων για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ