2012-07-21 16:34:08
Φωτογραφία για Άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιουλίου
Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα, Σάββατο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 23 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 24 έως 36 στη Νότια Ελλάδα, από 22 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στις Κυκλάδες και το Ανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Αναλυτικά:

Αττική

Ηλιοφάνεια και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπεται για την Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι θα πνέουν στον Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι σε ισχυρούς στον Νότιο Ευβοϊκό, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.


Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια αναμένεται για τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Μακεδονία, Θράκη

Αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 38 βαθμούς κελσίου. Στο Ιόνιο και τα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία το βραδύ θα εξασθενήσουν κυρίως στις Κυκλάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη τοπικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ