2012-07-20 12:14:13
Φωτογραφία για Κύριε Κατσιφάρα απαντήστε...
Kύριε Κατσιφάρα απαντήστε στην παρακάτω σχετική ερώτηση που εγγράφως σας υπέβαλλε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παν. Σακελλαρόπουλος το συντομότερο δυνατόν. 

Αυτό θα ειναι και η αποστομωτική απάντηση σας στα συκοφαντικά και προβοκατόρικα, όπως χαρακτηρίσατε τα δημοσιεύματα στα blogs,  για την σπατάλη της περιφέρειας.

«ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ»                                       

ΟNΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ  ΠΕΡ.  ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ :

ΠΑΝΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς : Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολο Κατσιφάρα

Κοιν. : Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος

Κ. Κωνσταντίνο Καρπέτα.

ΘΕΜΑ: « Έγκριση κονδυλίων για την δημιουργία κοινωνικών δικτύων στην Περιφέρεια (facebook, twitter κ.α.)»                                                                                         

KYΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ,

Δημοσιεύθηκε στα Τοπικά Μέσα η υπ’ αριθμ. 55/2012 απόφασή της  Επιτροπής Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας με θέμα «Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Νομαρχιακής Επιχείρησης Ανάπτυξης (Ν.ΕΑ.) Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που  ενέκρινε την υλοποίηση του υποέργου 1 με τίτλο «Ηλεκτρονικές Υποδομές και Μέσα Προώθησης του Τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα» και το υποέργο 3: με τίτλο «Συμμετοχή σε Διεθνείς και Εθνικές Τουριστικές Εκθέσεις» του προγράμματος «Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», άξονας Προτεραιότητας 07: Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής Δυτικής Ελλάδος, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το ποσό που εγκρίθηκε για το έργο αυτό ανέρχεται σε 83.025 €.

Από την εμπειρία όλοι μας αλλά και ο τελευταίος που έχει την ελάχιστη ενασχόληση με το διαδίκτυο, γνωρίζουμε ότι όλες αυτές οι Υπηρεσίες που προσφέρουν  οι σελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης διατίθενται δωρεάν. Επίσης  γνωρίζουμε από την δική μας εμπειρία, ότι η διαδικασία δημιουργίας των λογαριασμών σε αυτές τις σελίδες είναι πολύ απλές, σύντομες  και δεν απαιτούν καμία εξειδικευμένη γνώση. Δεν είναι τυχαίο ότι δεκάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα σχολικής ηλικίας, ακόμα και του Δημοτικού, έχουν λογαριασμούς, καμιά φορά περισσότερους από έναν, στους ιστοχώρους αυτούς.

Εύλογα λοιπόν στην κοινωνία πλανάται  το ερώτημα «τι ακριβώς αγόρασε και από ποιον η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ;» 

Κατόπιν τούτου παρακαλώ για τις απαντήσεις σας στα παρακάτω : 1.    Εφόσον σε μία τουλάχιστον σελίδα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook)  η Περιφέρεια έχει ήδη  λογαριασμό και παρουσία χρειάζεται άνοιγμα νέου και μάλιστα προβλέπεται να καταβάλει για τον συγκεκριμένο και  μόνον λογαριασμό το   ποσόν των 15.252 € ;

2.    Για την δημιουργία του παραπάνω λογαριασμού κατέβαλε κάποιο ποσόν η Περιφέρεια ή δημιουργήθηκε δωρεάν ;

3.    Σε κάθε περίπτωση ποιος δημιούργησε τον λογαριασμό αυτόν και  ποια ήταν η αμοιβή του, εάν υπήρξε. (Να προσκομισθούν τα σχετικά παραστατικά της Τιμολόγησης και της εξόφλησης, εάν υφίστανται)  

4.    Γιατί η δημιουργία λογαριασμών σε σελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης, η παρακολούθηση και ενημέρωσή τους δεν ανετέθη σε στελέχη ή υπαλλήλους ή σε υφιστάμενους εξωτερικούς συνεργάτες του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας ή του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, στα πλαίσια των καθηκόντων τους χωρίς επιπλέον κόστος ;

5.     Δεδομένου ότι τα άτομα που υπηρετούν ή και συνεργάζονται με τα τμήματα αυτά έχουν και τα τυπικά προσόντα και την εμπειρία και την έξωθεν καλή μαρτυρία όσον αφορά τις ικανότητες και την αποτελεσματικότητά τους, το δε αντικείμενο είναι της απολύτου αρμοδιότητάς τους, δεν αποτελεί δημόσια απαξίωση του έργου τους και της επαγγελματικής τους δραστηριότητας η ανάθεση του έργου σε τρίτον ;

6.    Η παρεχόμενη από την Περιφέρεια στους ανωτέρω λειτουργική υποστήριξη είναι  επαρκέστατη  και σε Προσωπικό και σε Υποδομές. Τι ακριβώς είναι αυτό που καθιστά τους ανωτέρω μη ικανούς να δημιουργήσουν, να διαχειριστούν και συντηρήσουν τους εν λόγω λογαριασμούς ;

7.     Αν η Περιφέρεια κρίνει τους ανωτέρω ως ανεπαρκείς επαγγελματικά γιατί αδρανεί και δεν λαμβάνει μέτρα να θεραπεύσει με οποιοδήποτε τρόπο αυτή την ανεπάρκεια.

8.    Το Τμήμα Μηχανογραφικής Υποστήριξης της Περιφέρειας έχει υπερεπάρκεια πιστοποιημένου και εξειδικευμένου Προσωπικού κάθε επιστημονικής βαθμίδας, δεν κρίθηκε  κατάλληλο να  συνδράμει στην ενέργεια αυτή ;

9.    Σε τι ακριβώς υπερέχει η ΝΕΑ, ή σε ποιο σημείο εντοπίζεται η εξειδίκευσή της ώστε να  καθιστά τα στελέχη της καταλληλότερα και ικανότερα αυτών της Περιφέρειας για να ολοκληρώσουν ένα έργο το οποίο όπως προανέφερα εκτελούν μαθητές για ψυχαγωγία.

10.    Από την προγραμματική συμφωνία που υπεγράφει προκύπτει αν η ΝΕΑ θα ολοκληρώσει το έργο με δικά της μέσα ή αν θα προστρέξει και σε υπηρεσίες τρίτων ;  Αν ναι ποιοι είναι αυτοί οι τρίτοι και ποια είναι τα κριτήρια και τα τυπικά προσόντα βάσει των οποίων θα επιλεγούν ; (Να κατατεθεί υπογεγραμμένο αντίγραφο της προγραμματικής συμφωνίας)

Παρακαλώ για τις απαντήσεις σας

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ,

ΠΑΝΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ