2012-07-20 12:09:02
Φωτογραφία για Αιματοβαμμένη η νύχτα της Πέμπτης για τη Συρία με σχεδόν 250 νεκρούς
Ο βαρύτερος απολογισμός που έχει γίνει τους τελευταίους 16 μήνες, σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Συρία, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 248, εκ των οποίων οι 109 ήταν άμαχοι, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι εμφύλιες συγκρόυσεις ανάμεσα στους αντάρτες και του καθεστωτικούς, επικεντρώθηκαν αρχικά στη Δαμασκό, αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκαν και στις πόλεις Χολμς, Χαλέπι, Ιντλίμπ και Χαμά, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο απολογισμός των συγκρούσεων αυτών ήταν σοκαριστικός: Οι νεκροί ήταν 109 άμαχοι, 93 στρατιώτες και 46 μαχητές της αντιπολίτευσης και λιποτάκτες, σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

«Είναι ο βαρύτερος απολογισμός που έχει καταγραφεί εδώ και 16 μήνες», δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν. ο αριθμός όμως αυτός μπορεί να αυξηθεί ανα πάσα στιγμή, αφού όπως συμπλήρωσε ο Ραχμάν «οι συγκρούσεις συνεχίζονται και σε πολλές συνοικίες υπάρχουν θύματα κάτω από τα συντρίμμια»

Οι μάχες που διεξάγονται απο το βράδυ της Κυριακής, έχουν χαρακτιριστεί ως οι σφοδρότερες μάχες από την αρχή της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, το Μάρτιο του 2011.

 iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ