2012-07-20 11:45:07
Φωτογραφία για Θέμα στη FIFA ο Παναθηναϊκός!
H επίσημη ιστοσελίδα της FIFA φιλοξενεί αφιέρωμα για τον Παναθηναϊκό, τον οποίο κατατάσσει στην κατηγορία Classic Football, με εκτενή αναφορά στην ιστορία του!

Οι «πράσινοι» έχουν «βαρύ» όνομα στην Ευρώπη και η ιστοσελίδα της Παγκοσμιας Ομοσπονδίας φιλοξενεί αφιέρωμα με την ιστορία και τα ρεκόρ τους, το οποίο εντάσσει στην ενότητα που κατά καιρούς αφιερώνει χώρο για ομάδες που έχουν γράψει ιστορία!

«Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει το ρεκόρ στα ελληνικά πρωταθλήματα, αλλά όποιος νομίζει ότι η θέση του συλλόγου στην ιστορία παραμένει αναμφισβήτητη κάνει πολύ μεγάλο λάθος», τονίζουν οι συντάκτες της FIFA χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας με αναφορά στην ιστορία του συλλόγου. Πουθενά ωστόσο δεν αναφέρουν κάτι για την αλλαγή σελίδας σε διοικητικό επίπεδο, καθώς κατά τα φαινόμενα... τους πρόλαβαν οι εξελίξεις!

Η ιστορική αναδρομή ξεκινά με την γέννηση του συλλόγου και στον Γιώργο Καλαφάτη, καθώς και για την καθιέρωση του τριφυλλιού ως σήμα, που προστέθηκε στη φανέλα από τον Μιχάλη Παπάζογλου. Ξεκινάει την αφήγηση από το 1920, αναφέροντας ότι ο Παναθηναϊκός ήταν ο κυρίαρχος στα πρώτα χρόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Η πορεία προς το Γουέμπλεϊ και ο θρυλικός Φέρεντς Πούσκας δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός, όπως και ο άθλος του 1996 με το γκολ του Βαζέχα μέσα στο Άμστερνταμ! Παράλληλα, τονίζεται ότι ο Παναθηναϊκός αποτελεί τον τροφοδότη της Εθνικής ομάδας, με την υποσημείωση ότι μετά του Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 οι «πράσινοι» διεθνείς έχουν μειωθεί.

Η επίσημη ιστοσελίδα της FIFA στέκεται και στο παρόν και τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου το 2008 και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο Παναθηναϊκός κατέχει πολλά εθνικά ρεκορ, συμπεριλαμβανομένων της υψηλότερης παρουσίας θεατών για ελληνικά ματς (75.473 το 1986), όπως επίσης και των περισσότερων εισιτηρίων διαρκείας (2010/11), απόδειξη, που όπως ισχυρίζονται οι πιστοί του... Trifylli, δείχνει ότι η ομάδα τους είναι η πιο δημοφιλής στην πρωτεύουσα».

Κλείνοντας, υπάρχει μία παράγραφος για την ιστορική έδρα του «τριφυλλιού», το Απόστολος Νικολαϊδης, καθώς και στα πλάνα για τη δημιουργία νέου γηπέδου. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στη Λεωφόρο με τον χαρακτηρισμό «πραγματικό σπίτι» του συλλόγου!

Πηγή: www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι Rolling Stones στην Ελλάδα;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι Rolling Stones στην Ελλάδα;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ