2012-07-20 02:18:04
Φωτογραφία για «Δεν έχει συσταθεί επιτροπή για την ΑΟΖ»
Δεν έχει συσταθεί επιτροπή για την ΑΟΖ, ή τις θαλάσσιες ζώνες, με το θέμα αυτό ασχολούνται οι αρμόδιες κυβερνητικές και κρατικές αρχές... και ο υπουργός Εξωτερικών έχει υπογραμμίσει ότι το θέμα αυτό αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και προσοχή, είπε ο εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Επιπλέον αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και υπογράμμισε ότι επιδίωξη της Αθήνας είναι η πλήρης εξομάλυνση των σχέσεων.

Το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας είναι ένα εργαλείο για την πιο συστηματική συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, είπε ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών υπενθύμισε την αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών και μάλιστα των ελληνικών εξαγωγών και του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας στον τομέα της λαθρομετανάστευσης.

Επιδίωξή μας είναι η πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, που αποδοκίμασε τη συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο και την Κύπρο και τον «αναχρονισμό του casus belli».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ