2012-07-20 02:17:12
Φωτογραφία για Αλήθεια ,τι να κάνει ο Οτσαλάν Θόδωρε Πάγκαλε;
Ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του ηγέτη του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Ιμραλί, καθώς και για την κατάσταση άλλων πολιτικών κρατουμένων, εκφράζει επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κλιμάκιο υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (CPT) επισκέφθηκε την Τουρκία από τις 21 έως τις 28 Ιουνίου και πραγματοποίησε έρευνα.

Λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα της επίσκεψης δεν έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, γνωστές, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής εστίασαν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι, τόσο ο Οτσαλάν, όσον και οι υπόλοιποι πολιτικοί κρατούμενοι δεν έχουν καν το δικαίωμα να δεχθούν επισκέψεις από τους συγγενείς, αλλά και από τους δικηγόρους τους.

Στόχος αυτής της επίσκεψης ήταν, επίσης, να εξετασθεί και το καθεστώς των συνθηκών κράτησης ανηλίκων στις φυλακές Ποζαντί όπου είχαν σημειωθεί κρούσματα βίαιης κακομεταχείρισης.
πηγή
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ