2012-07-19 20:35:48
Φωτογραφία για «Δολοφονήθηκαν οι Τούρκοι κομάντος των Ιμίων…» Αντιδράσεις στην Τουρκία για δημοσιεύματα στην Αθήνα
ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΙπαρουσιάζονται οι Τούρκοι από τα όσα μεταδόθηκαν στην Αθήνα για δολοφονία Τούρκων κομάντος που είχαν πάρει μέρος στα Ίμια. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Βατάν, ο Έλληνας δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλας υποστήριξε ότι οι Τούρκοι κομάντος, που είχαν αποβιβαστεί στα Ίμια, ένας-ένας εκτελέστηκαν.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τον ισχυρισμό πως δολοφονήθηκαν από Έλληνες πράκτορες οι 12 Τούρκοι κομάντος που είχαν αποβιβαστεί στα Ίμια κατά την κρίση των Ιμίων, το 1996, που είχε φέρει τις δύο χώρες στα πρόθυρα πολέμου, ο ελληνικός Τύπος το παρουσίασε με τον τίτλο «Πώς σιωπήσαμε τους Τούρκους κομάντος». Ο συντάκτης τονίζει ότι οι καταδρομείς εκείνοι ζουν ακόμα όλοι και μάλιστα οι διοικητές των δυνάμεων των Ιμίων βρίσκονται στις φυλακές στο πλαίσιο των υποθέσεων «Βαριοπούλα» και «Εργκενεκόν».

Το δημοσίευμα της Βατάν αναφέρει ακόμα ότι ο Χαρδαβέλας ισχυρίστηκε ότι οι εννέα από εκείνους τους κομάντος σκοτώθηκαν σε ατύχημα ελικοπτέρου και ότι το ελικόπτερο blackΗawkείχε καταρριφθεί από Έλληνες πράκτορες
. Στη συνέχεια αναφέρεται σε σειρά δημοσιευμάτων του Κ. Χαρδαβέλα, για τον οποίο γράφει ότι έχει εργαστεί στην εφημερίδα «Τα Νέα» και στα τηλεοπτικά δίκτυα ΜΕGΑ και ΝΕΤ, και ότι άνοιξε τον φάκελο των Ιμίων μετά από έρευνα, όπως είπε, 16 ετών στην Τουρκία και την Ελλάδα.

 

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά και παρουσιάζονται αποσπάσματα από όσα έχει γράψει ο Χαρδαβέλας γύρω από το θέμα.

 

Πέρα από το θέμα με το ελικόπτερο, γράφει, δύο άλλα μέλη της ομάδας καταδρομών φέρεται, σύμφωνα με τον Χαρδαβέλα, να έχασαν τη ζωή τους σε διάφορα τροχαία ατυχήματα. Ο Διοικητής της ομάδας των Ιμίων, Ζέκι Σεν, εστάλη από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στη Γεωργία σε αποστολή του ΟΗΕ και όταν επέστρεψε, τον Μάιο του 2003, μαζί με τη Γεωργιανή φίλη του, δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα, στην Πλατεία Ταξίμ, και δολοφονήθηκε.

 

Ο Έλληνας δημοσιογράφος, συνεχίζει το δημοσίευμα, είπε ότι Έλληνας πράκτορας που καθόταν σε καφετερία στο Ταξίμ είχε πει αμέσως στον σερβιτόρο «Η δουλειά αυτή τελείωσε τώρα. Έκλεισε ο κύκλος».

http://www.philenews.com/digital/ 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ