2012-07-19 19:18:04
Φωτογραφία για Πιέσεις Σαμαρά προς υπουργούς: «Δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο»!
Αφόρητες πιέσεις για τις επενδύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις ασκεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους υπουργούς του. Από το πρωί έχει τηλεφωνικές επικοινωνίες... και συνεχείς συσκέψεις για γρήγορα και συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Στόχος είναι ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα εν όψει της σύσκεψης, που θα έχει την επόμενη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς έχει διαμηνύσει ότι, «δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο, απαιτείται να υπάρξουν ακαριαίες κινήσεις που θα αποφέρουν συγκεκριμένα αποτελέσματα στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και στον τομέα των επενδύσεων».

Η «ομπρέλα» των 20 Οργανισμών

Πληροφορίες αναφέρουν, πως βρίσκεται στα «σκαριά» μία «ομπρέλα» 20 οργανισμών για την ενοποίηση συγκεκριμένων μονάδων και υπηρεσιών που είναι διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα.

Βασική επιδίωξη είναι να περιοριστούν τα λειτουργικά κόστη.

Τα παραδείγματα

Για παράδειγμα ένας από τους οργανισμούς αφορά στον τομέα των εξαγωγών, ο οποίος θα ενσωματώνει όλους τους εξαγωγικούς φορείς και όλους τους εξαγωγικούς (ΔΕΘ, HELEXPO, κ.λ.π.) και θα έχει έδρα τη βόρεια Ελλάδα.

Ένα ακόμη παράδειγμα ενοποίησης είναι ο φορέας, στον οποίο θα ενσωματωθούν οι κατασκευαστικές εταιρείες του κράτους, όπως αυτές που κτίζουν νοσοκομεία, δικαστήρια, κ.λ.π.

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ