2012-07-19 17:36:03
Φωτογραφία για Νέα από την Κρήτη
Απογειώνεται ο αριθμός των αιτήσεων στους παιδικούς σταθμούς!

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται οι αιτήσεις των Ηρακλειωτών για μια θέση στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ηρακλείου.

Ωστόσο, με δεδομένη την αύξηση των αιτήσεων, δεδομένη είναι και η αύξηση του αριθμού των παιδιών που θα μείνουν "εκτός", καθώς ο δήμος δεν μπορεί να δεχτεί στους σταθμούς περισσότερα από 1.500 παιδιά.

Οι αιτήσεις, σήμερα, σύμφωνα με την αρμόδια για τους σταθμούς, Ελένη Κόκορη, φθάνουν τις 2.300. Έτσι, με βάση τα απλά μαθηματικά ... στον "αέρα" βρίσκονται μέχρι στιγμής 800 παιδιά, τα οποία είτε θα μείνουν στο σπίτι είτε θα εγγραφούν σε ιδιωτικούς σταθμούς, έναντι φυσικά του προβλεπόμενου αντιτίμου.

Οι προσπάθειες του δήμου για επέκταση των σταθμών (όπως στο παράδειγμα του "Μητέρα", δείτε εδώ) έχουν, πλέον, ορίζοντα τον επόμενο χρόνο, με στόχο στην επόμενη διαδικασία εγγραφής παιδιών, οι σταθμοί να μπορούν να καλύψουν περισσότερα παιδιά και μεγαλύτερες ανάγκες.


--------------------------------------------------------------------

Επιστρατεύτηκε το Πολεμικό Ναυτικό για τα πυρομαχικά στους Π.Γαλήνους

Αφού μετά από αυτοψία ξεκαθαρίστηκε ότι τα ευρήματα στην περιοχή των Πέρα Γαλήνων, δεν ήταν αρχαία αντικείμενα, αλλά πυρομαχικά (διαβάστε εδώ), επιχείρηση είναι ξεκίνησε, το πρωί, για την απομάκρυνση των πυρομαχικών.

Ειδική μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού έχει αναλάβει την επιχείρηση, που εκτελείται με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας. Η περιοχή αποκλείσθηκε.

--------------------------------------------------------------------

Οι Κινέζοι επιστρέφουν στην Κρήτη και "κλείνουν" συμφωνία!

Άλλη μια επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Κίνα με σκοπό την επίτευξη συνεργασίας - Επίσκεψη της αντιπροσωπείας και στην Ένωση Πεζών, κατά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Ένωσης και κινεζικής εισαγωγικής εταιρείας.

Στην Κίνα έρχονται, για άλλη μια φορά, οι Κινέζοι προκειμένου να ενισχύσουν περαιτέρω τις σχέσεις τους με την Κρήτη, με απώτερο σκοπό τη σύναψη συμφωνιών.

Συγκεκριμένα αύριο στην Κρήτη φθάνει 7μελής αντιπροσωπεία από την επαρχία Σιτσουάν της Κίνας, με επικεφαλής τον αντικυβερνήτη Βέι Χονγκ, που θα συναντηθούν με εκπροσώπους της Περιφέρειας, προκειμένου να προωθηθεί η συνεργασία περιφέρειας και Σιτσουάν σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού κι επιχειρηματικότητας.

Επίσκεψη στην Ένωση Πεζών

Ο αντί-κυβερνήτης της επαρχίας Sichuan κος Wei Hong πρόκειται να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών αύριο Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 10 το πρωί. Ο κύριος Wei Hong επέλεξε να παρευρεθεί στην επίσημη υπογραφή νέου μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ και κινέζικης εισαγωγικής εταιρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο παρουσία και του περιφερειάρχη Κρήτης κου Αρναουτάκη.

Η αυριανή εκδήλωση επισφραγίζει τη συνέχιση της επιτυχούς τριετούς συνεργασίας της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ με την εν λόγω εταιρία στον τομέα του ελαιολάδου και την επέκταση της στον τομέα των κρασιών.

Η συνεργασία αυτή εκφράζει στα μέγιστα την εξωστρεφή στρατηγική πολιτική της ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΖΩΝ η οποία αθόρυβα χτίζει το όνομα της στο εξωτερικό προωθώντας τα προϊόντα των παραγωγών της σε τρίτες χώρες.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Λαβράκια από Μαυροβούνιο !
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Λαβράκια από Μαυροβούνιο !
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ