2012-07-19 13:58:03
Φωτογραφία για Προτιμούν τα επενδυτικά ασφαλιστικά προγράμματα από τις τραπεζικές καταθέσεις
Η αυξημένη παραγωγή των ασφαλιστικών επενδυτικών προγραμμάτων και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, με συνολική πτώση της παραγωγής στους άλλους κλάδους ζωής, των ασφαλιστικών εταιριών, δείχνει μια τάση εμπιστοσύνης προς τις ασφαλιστικές επενδυτικές τοποθετήσεις, σε σχέση με τις τραπεζικές καταθέσεις.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών και το 2011 τα επενδυτικά ασφαλιστικά προγράμματα είχαν και πάλι την μερίδα του λέοντος στον κλάδο ζωής , όπου επίσης κινήθηκε στους άλλους επιμέρους κλάδους πτωτικά και λόγω της αύξησης των εξαγορών ασφαλιστικών συμβολαίων.

Συγκεκριμένα του 2011 η παραγωγή ασφαλίστρων στο κλάδο ζωής συνδεμένα με επενδύσεις έφθασε τα €354.661.220,99 έναντι €281.936.633,52 το 2010 σημειώνοντας άνοδο 25,8%. Ενώ συνολικά το 2011 ο κλάδος ζωής κινήθηκε πτωτικά -11,4%.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2012 η παραγωγή στις ασφαλίσεις ζωής συνδεμένες με επενδύσεις έφθασε τα €187.538.884,18 σημειώνοντας ποσοστιαία αύξηση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 +82,8%.


Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η αύξηση της παραγωγής στον συγκεκριμένο κλάδο έχει να κάνει με στροφή του επενδυτικού κοινού σε προϊόντα όπως τα ασφαλιστικά προγράμματα συνδεμένα με επενδύσεις, αντί των καταθέσεων στις τράπεζες. Αυτό σχετίζεται κυρίως με τα χαμηλά τραπεζικά επιτόκια , την κρίση ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα , αλλά και την αβεβαιότητα σε σχέση με την πορεία του ευρώ και την παραμονή ή όχι της χώρας στο κοινό νόμισμα.

Επίσης, στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι η αύξηση των εξαγορών ( σπάσιμο ) ασφαλιστικών συμβολαίων δεν οφείλεται μόνο στην αναζήτηση ρευστότητας των κατόχων τους ή την μη ανταπόκριση στις υποχρεώσεις πληρωμής των ασφαλίστρων. Μια από τις αιτίες είναι η οικονομική αστάθεια και οι φόβοι για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. Έτσι εκτιμούν , μια σταθεροποίηση στην οικονομία και η μείωση των πιθανοτήτων εξόδου της χώρας από το Ευρώ ή την χρεοκοπία, θα ανακόψει την τάση των εξαγορών ασφαλιστικών συμβολαίων.

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Ο Δώνης μας απελευθέρωσε»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Ο Δώνης μας απελευθέρωσε»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ