2012-07-19 13:49:16
Φωτογραφία για H EEA εξετάζει τώρα τον φάκελο Σαββίδη
Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή η συνεδρίαση της ΕΕΑ  όπου ανάμεσα στα άλλα εξετάζει και τον φάκελο του Σαββίδη που μέσω της κυπριακής εταιρείας «Διμέρα ΕΠΕ» θέλει να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ενώπιον της επιτροπής είναι οι Μαυρομάτης, Γκουροβανίδης. Δηλώσεις για το θέμα έκανε η γραμματέας της ΕΕΑ.  Μελίνα Γιαννακοπούλου,  «Έχουν κατατεθεί στοιχεία και δικαιολογητικά για να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών στην κυπριακή εταιρία. Τα ονόματα των εταίρων είναι οι υιοί Σαββίδη, αλλά δεν έχει ελεγχθεί η νομιμότητα και θα γίνει σήμερα η συζήτηση. Αυτά θα τα ξέρουμε μετά το τέλος της συνεδρίασης».

Για το πώς θα αποκτηθούν οι μετοχές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και για το προφίλ της κυπριακής εταιρίας του Ιβάν Σαββίδη: «Δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι μεταβίβαση ή απόκτηση με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Η εταιρία έχει την έδρα της στη Λευκωσία και επιτρέπεται η συμμετοχή της στην ΠΑΕ και με τον παλιό και με τον καινούριο νόμο. Η επιτροπή θα ζητήσει διευκρινήσεις, το οποίο είναι δικαίωμα της, σύμφωνα με το νόμο. Αυτή είναι η εικόνα που έχω αυτή τη στιγμή. Η εταιρία είναι η ΔΙΜΕΡΑ ΕΠΕ με αντικείμενο τη γενική εμπορία. Δεν θυμάμαι πότε συστάθηκε, αν δεν κάνω λάθος είναι του 2005. Εμφανίζονται οι δύο εταίροι, ο Γιώργος και ο Νίκος Σαββίδης».


Για το ποσοστό των μετοχών που θα λάβει η συγκεκριμένη εταιρία και τι ενέργειες θα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα: «Δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς το συνολικό ύψος. Θα είναι άνω των 30% των μετοχών. Δεν έχει κατατεθεί το 3ετές business plan. Αν ξεπεραστεί το 33% των μετοχών, τότε θα πρέπει να παρουσιαστεί. Αυτό θα το ξέρουμε ίσως και σήμερα μέσα στη συζήτηση. Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η συνολική συμμετοχή. Αυτή τη στιγμή έχουμε όλα τα δικαιοδοτικά έγγραφα σε νομικό πλαίσιο. Δεν έχουν μπει σε κάποια τάξη, άρα δεν ξέρω τι παραπάνω θα ζητηθεί. Στο ΔΣ της εταιρίας συμμετέχουν μόνο οι δύο γιοι του Ιβάν Σαββίδη».

Για το τι δικαιολογητικά απαιτούνται: «Αν πρόκειται για ΑΕ, ασχέτως ποσοστού οφείλει να καταθέσει έγγραφα ότι πρόκειται για φυσικά πρόσωπα. Στην ΕΠΕ χρειάζονται ποινικά μητρώα, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και ισολογισμός της τελευταίας εταιρίας. Αυτά έχουν κατατεθεί από την Κύπρο. Αν θεωρηθεί ότι χρειάζεται κάτι επιπλέον επειδή προέρχονται από την Κύπρο, τότε θα ζητηθούν περαιτέρω πράγματα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εδώ βρίσκεται ο κ. Γκουροβανίδης και ο κ. Μαυρομάτης για το θέμα. Ο νόμος έχει αφήσει την ευχέρεια στην επιτροπή να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά» και πρόσθεσε αναφερόμενη στο σχόλιο του προέδρου της ΕΕΑ, Αθανάσιου Μπρίλη, για το ότι η συμφωνία θα πρέπει να ελεγθεί για τη νομιμότητά της: «Θα γίνει έλεγχος των λογαριασμών. Το αντιλαμβάνομαι. Είναι το σημαντικότερο σε τέτοιες περιπτώσεις. Οτιδήποτε να χρειαστεί να φέρουν, φαντάζομαι ότι δεν θα το αρνηθούν. Υπάρχει και η στήριξη της ΠΑΕ, οπότε φαντάζομαι ότι πρόκειται για σοβαρή πρόταση».

Στο τέλος όταν ρωτήθηκε για το πότε θα βγει η απόφαση της ΕΕΑ: «Έχει να κάνει με τις διευκρινήσεις. Ίσως υπάρξει μια αναβολή για το business plan».
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ