2012-07-19 11:42:07
Φωτογραφία για Ερντογάν: Δεν έχουμε σχέση με την επίθεση αυτοκτονίας στη Συρία
Την κατηγορηματική διάψευση της Άγκυρας προκάλεσαν οι κατηγορίες εκ μέρους της Δαμασκού για το ρόλο της Τουρκίας πίσω από την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Τετάρτη και στοίχισε τη ζωή σε τρεις υψηλόβαθμους σύρους αξιωματούχους.

Η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Τα αυταρχικά καθεστώτα καταφεύγουν σε αυτές τις περιπτώσεις στη μέθοδο που γνωρίζουν καλύτερα: την παραπληροφόρηση (...) Η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση αυτή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν ο οποίος επέστρεψε στην Τουρκία έπειτα από μια σύντομη επίσκεψη στη Μόσχα, όπου είχε συνομιλίες με το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για το συριακό ζήτημα.

«Η Τουρκία θεωρεί το συριακό λαό αδελφό, δεν θα ήταν δυνατόν να καταφύγουμε σε τέτοιες μεθόδους», είπε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Συρίας, σημαντική συνιστώσα της συριακής αντιπολίτευσης, δήλωσαν ότι το συριακό καθεστώς είναι επικίνδυνο όσο «ένας πληγωμένος λύκος». Στην ανακοίνωσή της, η οργάνωση εκτιμά ότι η επίθεση αυτοκτονίας στη Δαμασκό ήταν «άμεσο αποτέλεσμα της καταστολής του Μπασάρ και της κλίκας του».
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ