2012-07-14 00:44:37
Φωτογραφία για «ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ» ...ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ;
Η επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, παρουσιάζει εκτενές αφιέρωμα στην ιστορία του Παναθηναϊκού με τίτλο «το Τριφύλλι της Ελλάδας πλησιάζει τον Θρύλο».

Στο αφιέρωμα γίνεται φυσικά ιδιαίτερη αναφορά στην «κόντρα» των δύο «αιώνιων» του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, με την επισήμανση ότι ναι μεν ο Ολυμπιακός κατέχει τα ρεκόρ σε τίτλους, πλην όμως...

«κάνει λάθος όποιος πιστεύει ότι η θέση του στην ιστορία δεν έχει ανταγωνιστή».

Προκειμένου μάλιστα να αποδείξει τον ισχυρισμό της, η ιστοσελίδα της FIFA επισημαίνει ότι και ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει ουκ πολλά ρεκόρ στην υπεραιωνόβια ιστορία του, κάποια από τα οποία παραμένουν ακατάρριπτα.

Στο αφιέρωμα τονίζεται ότι προφανής στόχος του Παναθηναϊκού για το μέλλον είναι να πάρει από τον Ολυμπιακό τον τίτλο της κορυφαίας ελληνικής ομάδας, ενώ γίνεται αναφορά στα 23 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν το 2008 για την ενίσχυση των «πράσινων», με την επισήμανση ότι πρόκειται για τα περισσότερα χρήματα που έχουν ξοδευτεί στην ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.


Επιπλέον γίνεται αναφορά και στο θέμα του γηπέδου, με λίγα λόγια για την ιστορία του «Απόστολος Νικολαΐδης» και για τη «μετακόμιση» στο ΟΑΚΑ, αλλά και την επισήμανση ότι...

«αυτή η μετακόμιση επρόκειτο να αποτελέσει προσωρινό μέτρο με τα πλάνα να έχουν να κάνουν με την κατασκευή ενός νέου γηπέδου, ωστόσο απομένει να δούμε αν ή πότε ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει και πάλι το δικό του σπίτι».

Ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζει η αναφορά στους μεγαλύτερους παίκτες που έχουν παίξει στους «πράσινους», αφού ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποιοι που... πέρασαν αλλά δεν ακούμπησαν, όπως ο Μπίσκαν και ο Γιάρνι.

* Καλές οι αναφορές και τα αφιερώματα μόνο που το βασικό όλων και κάτι που προφανώς δεν αναφέρεται είναι ότι, ότι και αν κάνουν πάντα πλάτη θα βλέπουν αφού και στατιστικά στους ίδιους της τους καταλόγους η FIFA διαθέτει στοιχεία και αριθμούς που όσο και να θέλουν κάποιοι να ωραιοποιήσουν τις καταστάσεις διαψεύδοναι αυτόματα!

Άλλωστε να θυμίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι όσα πρωταθλήματα έχει ο Θρύλος, έχουν ΟΛΕΣ οι ομάδες της Super league μαζί... Αυτό είναι ένα πολύ απλό αλλά συγχρόνως και... ηχηρό παράδειγμα του πόσο... «το Τριφύλλι της Ελλάδας πλησιάζει τον Θρύλο».

Να μην αναφέρουμε το γήπεδο που στον Ολυμπιακό δεν έχει μείνει στις... μακέτες!

Όσο για τα ονόματα... οι παίκτες που έχουν περάσει από το Λιμάνι, αλλά αυτοί... ακούμπησαν και τους αγάπησαν και περιποιήθηκαν ιδιαίτερα τους "πράσινους", έκαναν μακράν τη διαφορά στην Ελλάδα!

Η ιστορία του Παναθηναϊκού σαφώς και είναι σεβαστή αλλά από την παράθεση της Ιστορίας μέχρι την ισοπέδωση όλων και τις συγκρίσεις με τον Θρύλο, υπάρχει μεγάλη διαφορά!

Ουσιαστικά, τουλάχιστον όσον αφορά στον τομέα που... "πλησιάζει", μάλλον θέλει περισσότερο "ψάξιμο" η δουλειά αφού η εν γένει παρουσία, οι τίτλοι και οι αριθμοί δείχνουν με σαφή τρόπο την χαώδη διαφορά που υπάρχει!

Η ελπίδα πάντως πεθαίνει τελευταία και αυτήν την εποχή την χρειάζονται πραγματικά εκεί στην Παιανία... Μπορεί και να το πιστέψουν και να έχει λίγο ενδιαφέρον η υπόθεση! Γιατί προς το παρόν πάλι πλάτη βλέπουν...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ