2012-07-14 00:38:14
Φωτογραφία για Χάνες Σβόμποντα: Απογοητευμένος από την καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις
Πλήρης στήριξη στον Γ. Στουρνάρα - Μήνυμα προς τον Ευ. ΒενιζέλοTη βαθιά απογοήτευσή του για τη μη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων επί των οποίων έχει δεσμευθεί η Ελλάδα εξέφρασε με δήλωσή του ο επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα. Ο αυστριακός ευρωβουλευτής μάλιστα  επιφυλάσσει στα όσα είπε και ένα έμμεσο πλην σαφές μήνυμα προς τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο, το κόμμα του οποίου ανήκει στην Ομάδα της οποίας προΐστατο ο κ. Σβόμποντα, σημειώνοντας πολύ καθαρά ότι «η επιτυχία αυτών των μεταρρυθμίσεων αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με την Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Ο κ. Βενιζέλος επιμένει στο ότι το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης πρέπει να προηγηθεί και να τεθεί σε πολιτικό επίπεδο. Ο κ. Σβόμποντα εκφράζει μάλιστα την πλήρη στήριξή του στο νέο υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα. «Εναπόκειται στη νέα κυβέρνηση και ειδικά στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Σουρνάρα, να εφαρμόσουν αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Στουρνάρας έχει την εμπειρία και τη γνώση να το πράξει αυτό αποτελεσματικά και γρήγορα» τόνισε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Σβόμποντα, που πριν από μερικές εβδομάδες είχε επισκεφθεί και την Αθήνα (το διάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων) ζήτησε από την κυβέρνηση να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να επιτύχουν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες: «Αισθάνομαι βαθιά απογοήτευση που η Ελλάδα δεν έχει υλοποιήσει πολλές από τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για να "ξαναμπεί στις ράγες" επιστρέψει η ελληνική οικονομία». Προσθέτει δε ότι «η Ομάδα των Σοσιαλιστών έχει ασκήσει κριτική σε πολλές από τις απαιτήσεις της τρόικας επειδή του λείπει η κοινωνική ισορροπία, αλλά ήμασταν πάντοτε σαφείς επί της ανάγκης μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης και στοχευμένων, λογικών περικοπών δαπανών».
πηγή
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ