2012-07-13 21:23:25
Φωτογραφία για Περί πάρτης!
Του Ι. Κ. Πρετεντέρη

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ θεωρεί φαρισαϊσμό, «όσο επιμένουμε να μιλάμε μόνο για τους μισθούς και να αγνοούμε τους άμισθους».

Και ότι «απόλυτη προτεραιότητα» είναι «η μεγάλη κοινωνική πληγή της ανεργίας».

Εχει πλάκα ο πρόεδρος. Διότι στη χώρα του ΣΕΒ συμβαίνει το εξής καταπληκτικό: και μειώνονται οι μισθοί, αλλά και αυξάνεται η «μεγάλη πληγή» της ανεργίας!

Πράγμα που σημαίνει πως είτε δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει ο πρόεδρος, είτε μας κοροϊδεύει. Και ότι τρεις σκασίλες έχει για τους ανέργους, απλώς αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να κόβουν τα φιλαράκια του τους μισθούς.

Στο όνομα των ανέργων που οι ίδιοι απολύουν!..

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα εμφανίστηκε λάβρος εναντίον των… ιδιωτικοποιήσεων!

Το ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ο ιδιωτικός τομέας τον οποίο εκπροσωπεί ο πρόεδρος εμφανίζεται να αποστρέφεται τον ιδιωτικό τομέα, στον οποίο (υποτίθεται) εργάζεται και από τον οποίο (υποτίθεται) αμείβεται.


Πράγμα που σημαίνει είτε πως ο πρόεδρος σάλταρε με τη ζέστη και έγινε ΣΥΡΙΖΑ, είτε πως η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα είναι ΔΑΚΕ αλλά χωρίς ιδιωτικό τομέα.

Οτι, δηλαδή, την αποτελούν κατά πλειοψηφία κάτι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που αυτοαποκαλούνται «ιδιωτικός τομέας» για ξεκάρφωμα.

Με άλλα λόγια, είτε ο πρόεδρος είναι «μαϊμού» ΔΑΚΕ, είτε η ΔΑΚΕ είναι «μαϊμού» ιδιωτικός τομέας.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ έκανε μια έντονη δήλωση προάσπισης της ανεξαρτησίας της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και των δημοσιογράφων της με αφορμή επικρίσεις ενός συμβούλου του Σαμαρά για μια συνέντευξη του Τσίπρα στη ΝΕΤ.

Μπράβο του προέδρου που ενδιαφέρεται για την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης.

Αλλά δεν θυμάμαι να έχει κάνει καμία ανάλογη δήλωση όταν πολλοί άλλοι δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης έχουν μπει στο στόχαστρο (με πολύ πιο επιθετικό, συκοφαντικό ή βίαιο τρόπο…) άλλων πολιτικών παραγόντων, ομάδων ή κομμάτων - συμπεριλαμβανομένου και του Τσίπρα!..

Πράγμα που σημαίνει είτε ότι η ελευθερία του Τύπου αφορά μόνο μια συγκεκριμένη κατηγορία δημοσιογράφων ή μέσων ενημέρωσης, είτε ότι ο πρόεδρος τρεις σκασίλες έχει για την ανεξαρτησία και την ελευθερία του Τύπου, απλώς υπερασπίζεται τα φιλαράκια του όταν τους την πέφτουν οι άλλοι.

Δεν θέλω να είμαι αυστηρός με τους προέδρους. Ισα, ίσα. Θα δεχτώ ότι κάνουν τη δουλειά τους όπως οι ίδιοι την αντιλαμβάνονται καλύτερα.

Ενδεχομένως πιστεύουν πως το ζητούμενο είναι να προστατεύουν κάποιους δικούς τους εναντίον κάποιων άλλων.

Να μάχονται, δηλαδή, «περί πάρτης».

Καμία αντίρρηση αφού αυτό τους αρέσει. Το ερώτημα είναι αν κάτι τέτοιο έχει πραγματικά ανάγκη η πατρίδα!

πηγη:tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δεν έχει θλάση ο Γκαρσία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δεν έχει θλάση ο Γκαρσία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ