2012-07-13 21:20:03
Φωτογραφία για Πωλούσε παράνομες συσκευές παρακολούθησης κινητών
Για παράνομη πώληση συσκευών υποκλοπής τηλεφωνικών ή προφορικών συνομιλιών μέσω Ίντερνετ κατηγορείται ένας... 33χρονος ο οποίος συνελήφθη στο Ηράκλειο Αττικής. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του 33χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, ιδιόχειρες σημειώσεις, κατάλογος με ονόματα πελατών που είχαν προμηθευτεί ανάλογο εξοπλισμό, ένα κινητό τηλέφωνο και το ποσό των 38.200 ευρώ.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας, εντοπίστηκε ιστοσελίδα που διαφήμιζε ειδικό λογισμικό πρόγραμμα, κατάλληλο για την υποκλοπή και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, μέσω ηλεκτρονικών συσκευών τύπου smartphones. 

Συγκεκριμένα, το λογισμικό παρείχε τη δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο τηλεφωνίας και πρόσβασης – καταγραφής των τηλεφωνικών συνομιλιών, παρακάμπτοντας την ασφάλεια του δικτύου. Πέρα της υποκλοπής - καταγραφής της «φωνής» είχε παράλληλα τη δυνατότητα καταγραφής των γραπτών μηνυμάτων (SMS), αλλά και της γεωγραφικής θέσης – εκπομπής του κινητού, εφόσον ήταν εφοδιασμένο με σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS). 


 

Επιπλέον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρείχε τη δυνατότητα στον χρήστη, σε περίπτωση που δεχόταν η συσκευή κλήση από «απόρρητο» νούμερο, να προωθεί την κλήση σε εταιρεία του εξωτερικού, μέσω του διαδικτύου, και στη συνέχεια να ενημερώνεται για τον αριθμό κλήσης, παρακάμπτοντας έτσι το απόρρητο των επικοινωνιών. 

 

Επίσης, ο 33χρονος προωθούσε στην αγορά συσκευές που τοποθετούνται σε χώρους με σκοπό την υποκλοπή προφορικών συνομιλιών και εν συνεχεία την αποστολή τους σε συγκεκριμένο αποδέκτη, μέσω του δικτύου της τηλεφωνίας. 

Ο συλληφθείς με τις διαφημίσεις στην ιστοσελίδα της εταιρείας παρότρυνε ενδιαφερόμενα άτομα - χρήστες του διαδικτύου, να προβούν στην αγορά τους, με σκοπό τη διάπραξη τηλεφωνικών υποκλοπών και καταγραφής προφορικών συνομιλιών. 

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η ποσότητα των συσκευών που έχουν διατεθεί στην αγορά.
redalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπέργκερ για τυφλούς!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μπέργκερ για τυφλούς!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ