2012-07-12 19:13:08
Φωτογραφία για KOMPINA 5 EKAT. EYRV SE BAROS TOY IKA
Μεγάλη απάτη ανακαλύφθηκε όταν ενεργοποιήθηκε το σύστημα «Risk Analysis» που έχει μπει σε εφαρμογή από το τέλος του 2011, από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΙΚΑ-ETAM.

Το σύστημα εντόπισε, ότι μια από τις εταιρείες γνωστού ομίλου εταιρειών, που στο παρελθόν είχε σαν αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία πολυτελών υποδημάτων και σήμερα την κατασκευή και εμπορία επώνυμων ενδυμάτων, υπέβαλε από το 2002 μέχρι σήμερα Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις με ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούσαν σε υψηλές αμοιβές εργαζομένων αλλά ουδέποτε κατέβαλε τα ανάλογα ποσά.

Οι ελεγκτές του ΙΚΑ, έφθασαν στην έδρα της εταιρείας στο Νέο Ηράκλειο, η οποία ήταν καλά φυλασσόμενη με κάμερες και διέθετε «κρυφή είσοδο», η οποία ξεκινούσε από το χώρο υποδοχής άλλης εταιρείας που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ, αντιμετώπισαν κατά την πρώτη επίσκεψη επιθετική συμπεριφορά και επανήλθαν με συνοδεία αστυνομικής δύναμης και κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Η συγκεκριμένη «ανώνυμη εμπορική και βιομηχανική εταιρεία υποδημάτων», υπήρξε ο διάδοχος άλλης που είχε πουληθεί μέσω του Χρηματιστηρίου στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Όλες οι υποχρεώσεις του ομίλου προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία, είχαν μεταφερθεί στην εταιρεία αυτή, η οποία ήταν σε αδράνεια από το 2008.

AΠΕ-ΜΠΕ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ