2012-07-11 14:03:52
Φωτογραφία για Το κόψιμο του τσιγάρου προσθέτει κιλά
Εως και πέντε κιλά μπορεί να αυξηθεί το βάρος όσων αποφασίσουν να κόψουν το τσιγάρο, σύμφωνα με νέα έρευνα Η μελέτη Γάλλων και Βρετανών επιστημόνων που δημοσιοποιήθηκε στο ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», δείχνει ότι μετά τη διακοπή του καπνίσματος κατά μέσο όρο το βάρος αυξάνεται κατά 1,1 κιλό τον πρώτο μήνα, 2,3 κιλά στους δύο μήνες, 2,9 κιλά στους τρεις μήνες, 4,2 κιλά στο εξάμηνο και 4,7 κιλά μετά από ένα έτος.

Δεν παχαίνουν πάντως κατ΄ανάγκη όλοι όσοι σταματούν το κάπνισμα, καθώς το 16% χάνει βάρος μετά το κόψιμο του τσιγάρου. Υπάρχουν, ωστόσο, και εκείνοι που βάζουν πολλά παραπανίσια κιλά, καθώς το 13% προσθέτει πάνω από δέκα κιλά μετά από 12 μήνες.

Σημειώνεται ότι η νικοτίνη αναστέλλει την όρεξη και συχνά αυξάνει το ρυθμό μεταβολισμού των τροφών, με συνέπεια να «φρενάρει» το πάχος, με σοβαρό τίμημα όμως για την υγεία. Για το λόγο αυτό, οι ερευνητές τονίζουν ότι το όφελος για την υγεία από τη διακοπή του καπνίσματος αντισταθμίζει κατά πολύ το πρόβλημα της όποιας αύξησης του βάρους και, σε κάθε περίπτωση, ο φόβος λίγων παραπάνω κιλών δεν θα πρέπει να αποθαρρύνει κάποιον από το να το κόψει.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ