2012-07-10 12:21:35
Φωτογραφία για ΑΡΙΓΚΜΠΑΜΠΟΥ: ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι εδώ και κάποιες μέρες ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ σκέφτηκαν, μελέτησαν και αποφάσισαν πως αυτός είναι ο καταλληλότερος να καλύψει το κενό που άφησε πίσω του ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Για το γεγονός αυτό μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ» ο Στέφεν Αριγκμπάμπου, με τον πρώην παίκτη του Αμαρουσίου να εκφράζει την άποψη πως ο Μπαρτζώκας θα τα καταφέρει μια χαρά.

«Η άποψή μου για τον κόουτς Μπαρτζώκα δεν ξέρω αν είναι υποκειμενική, βλέπετε τρέφω μεγάλη εκτίμηση για αυτόν αφού συνεργαστήκαμε μαζί τέσσερα χρόνια. Τον γνωρίζω από την πρώτη του δουλειά σε υψηλό επίπεδο στην Ολύμπια Λάρισας. Μπορεί να ήταν άπειρος, αλλά από το πρώτο δευτερόλεπτο, από την πρώτη μας προπόνηση, κατάλαβα ότι είχε συγκεκριμένο πλάνο και ήξερε τι ακριβώς έκανε.

Πιστεύω πως είναι από τους προπονητές που έχουν την ικανότητα να χτίσουν ομάδες, έμαθα πολλά πράγματα από αυτόν σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, παρά το γεγονός ότι βρισκόμουν στο τελείωμα της καριέρας μου
. Το μεγαλύτερο προσόν του είναι ότι μπορεί να έχει μία ομάδα γεμάτη ισχυρές προσωπικότητες και να τις πείσει να παραμερίσουν τον εγωισμό τους προς όφελος του συνόλου. Θυμάμαι στην Ολύμπια είχαμε τον Ματ Ουόλς, που ήταν παικταράς, και ο κόουτς κατάφερε σε μικρό διάστημα να τον κάνει πολύ ομαδικό μέσα στο παιχνίδι. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο διότι πρέπει να καταλάβετε ότι ένας προπονητής έχει να κάνει με 14-15 διαφορετικούς χαρακτήρες, ενώ οι 14-15 παίκτες έχουν να κάνουν μόνο με έναν προπονητή. Δεν υπάρχουν πολλοί κόουτς που να έχουν αυτή την ικανότητα.

Στον Ολυμπιακό σίγουρα θα έχει μεγαλύτερη πίεση, ωστόσο θεωρώ ότι μπορεί να αντεπεξέλθει, αρκεί να τον βοηθήσουν όσοι ασχολούνται με την ομάδα. Σε μία τόσο καλή ομάδα όλοι θα μπορούν να σκοράρουν 25 πόντους σε κάθε ματς. Ο Σπανούλης, ο Παπανικολάου, ο Πρίντεζης… όλοι. Πρέπει να δεχτούν, όμως, πως σε κάποιο ματς ο Παπανικολάου, για παράδειγμα, θα πρέπει να σκοράρει μόνο 6 πόντους, αλλά να πάρει 10 ριμπάουντ και να παίξει καλή άμυνα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και ο Μπαρτζώκας έχει την ικανότητα να το μεταδώσει στους παίκτες του.

Ο Ολυμπιακός είναι σαν την ποδοσφαιρική Μπάγερν Μονάχου, πρέπει να νικάει σε όλα τα ματς, αφού έχει τους περισσότερους φιλάθλους και σπουδαία ιστορία, εξάλλου όλοι θα θέλουν να νικήσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης. Σίγουρα, λοιπόν, θα έχει περισσότερη πίεση, αλλά νομίζω πως θα τα καταφέρει. Ο κόουτς έχει μία σπουδαία ευκαιρία στην καριέρα του να ανέβει επίπεδο, αφού είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή ονειρευόταν να κάτσει στον πάγκο μίας μεγάλης ομάδας και ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα», ανέφερε ο Αριγκμπάμπου, για να καταλήξει.

«Θα σας αναφέρω και κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση όλα αυτά τα χρόνια. Σπάνια φώναζε στους παίκτες, σπάνια τους πρόσβαλλε για κάτι που δεν έκαναν καλά ή για κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα. Κάθε ομάδα από τον Ολυμπιακό μέχρι την Ολύμπια Λάρισας έχει εσωτερικές δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Μπαρτζώκας ποτέ δεν φώναζε και μονίμως πρότασσε τον διάλογο. Θυμάμαι τον Σπάχια, που δούλεψα μαζί του έναν χρόνο, και σε κάθε προπόνηση νόμιζες ότι θα χτυπήσει κάποιον. Πολλά νεύρα. Ο Μπαρτζώκας είναι ήρεμος και μένει πιστός στο πλάνο του. Ο Τζάρεντ Χόμαν στο Μαρούσι ήταν τρομερά ήρεμος, σε εκνευριστικό ρυθμό, αν τον δεις τώρα στην Μπάγερν που αγωνίζεται ο τύπος τσακώνεται κάθε τρεις και λίγο. Παίζει ρόλο ο προπονητής και μάλιστα σημαντικό.

Εύχομαι στον κόουτς καλή επιτυχία, αν και δεν τη χρειάζεται, αφού δουλεύει πολλές ώρες για τις ομάδες του. Με ενέπνευσε να γίνω κι εγώ προπονητής και πού ξέρετε, ίσως κάποια μέρα έρθω στην Ελλάδα και συμπληρώσω το προπονητικό του τιμ. Θα είναι τεράστιο σχολείο για μένα και η Ελλάδα είναι το δεύτερο σπίτι μου».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Υπουργός τροϊκονομικών!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Υπουργός τροϊκονομικών!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ