2012-07-10 09:51:04
Φωτογραφία για Γερμανικό μήνυμα από τη Λέρο
Ο Κάι Ντίκμαν είναι ο διευθυντής της Bild, της εφημερίδας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία σε ολόκληρη την Ευρώπη με πωλήσεις 3 εκ. φύλλα και 12 εκ. αναγνώστες ημερησίως. Πρόκειται για το γερμανικό ταμπλόιντ που δεδομένα έχει δοκιμάσει τα νεύρα μας όλο αυτό τον καιρό που συζητάμε και βιώνουμε την κρίση.

Ο κ. Ντίκμαν πρόσφατα επισκέφθηκε τη χώρα μας και συγκεκριμένα τη Λέρο. Σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσιεύει συνέντευξή του στην οποία ο διευθυντής της Bild δηλώνει χωρίς δεύτερες σκέψεις ότι δεν έχει καμία ενοχή από τον τρόπο με τον οποίο η εφημερίδα του κάλυψε την ελληνική κρίση χρέους. «Δεν ευθύνεται ο αγγελιοφόρος για τις κακές ειδήσεις που κομίζει. Γράφουμε απλώς την πικρή αλήθεια. Όπως τη λέει και η καγκελάριος Μέρκελ», εξηγεί. «Από έναν καλό φίλο θα έπρεπε να έχετε την απαίτηση να λέει την αλήθεια». Συμπληρώνει στις δηλώσεις του στην εφημερίδα.

Ιδιαίτερη αναφορά χρήζει η απάντηση του κ. Ντίκμαν στην ερώτηση: «Δηλαδή δεν είναι στόχος σας η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ;». «Δεν είναι αυτό το ζήτημα», λέει, αλλά μετά αυτοδιαψεύδεται, όπως αναφέρει και η εφημερίδα: «Το θέμα είναι πώς θα σταθεί η ελληνική οικονομία στα πόδια της. Και στο πλαίσιο αυτό ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί αν είναι σκόπιμο η Ελλάδα να εγκαταλείψει προσωρινά την Ευρωζώνη, όχι την Ε.Ε., για να μπορέσει να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα και να γίνει ανταγωνιστική», απάντησε.
real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΡΟΥΙΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΡΟΥΙΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ