2012-07-10 03:39:02
Φωτογραφία για Ακτιβιστής καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση για σχόλιο στο twitter!
Ένας ακτιβιστής από το Μπαχρέιν, ο σιίτης Ναμπίλ Ρατζάμπ, καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση για ένα σχόλιο που έκανε μέσω του... λογαριασμού του στο twitter κατά του πρωθυπουργού της χώρας, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι προσβάλλει τους κατοίκους του Μπαχρέιν, δήλωσε ο δικηγόρος του Ρατζάμπ.

Ο Ρατζάμπ, επικεφαλής του Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Μπαχρέιν, παρέμεινε προφυλακισμένος επί τρεις εβδομάδες τον Ιούνιο έπειτα ένα σχόλιο που έκανε, σύμφωνα με το οποίο οι κάτοικοι του νησιού Μουχάρακ υποστήριξαν τον πρωθυπουργό της χώρας σεΐχη Χαλίφα μπιν Σαλμάν αλ Χαλίφα μόνο για να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη.

Βάσει του κατηγορητηρίου, ο Ρατζάμπ έκανε σχόλια «σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για τους κατοίκους του Μουχάρακ, αμφισβητώντας τον πατριωτισμό τους και προσβάλλοντας τους».

Οι κάτοικοι του Μουχάρακ, του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού του αρχιπελάγους του Μπαχρέιν, είναι στην πλειοψηφία τους σουνίτες.


Αξιωματικοί εν αποστρατεία και αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας του Μπαχρέιν, που θεωρούνται φιλοκυβερνητικοί, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά αυτού, αλλά και άλλων σχολίων εναντίον του πρωθυπουργού, που βρίσκεται σε αυτή τη θέση από το 1971.

Εναντίον του Ρατζάμπ, που ήταν ένας από τους βασικούς διοργανωτές των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται στο Μπαχρέιν εδώ και 16 μήνες, εκκρεμούν επίσης δύο ακόμη κατηγορίες για τη συμμετοχή του σε διαδηλώσεις που έγιναν χωρίς την άδεια των αρχών.

Η σιιτική αντιπολίτευση ζητεί την αποπομπή του πρωθυπουργού σεΐχη μπιν Σαλμάν, που είναι θείος του βασιλιά της χώρας Χάμαντ μπιν Ίσα αλ Χαλίφα, όμως πολλοί σουνίτες, που δεν επιθυμούν να ενδυναμωθούν οι σιίτες, τον θεωρούν σύμμαχό τους.

Το Μπαχρέιν--μια χώρα που θεωρείται σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιφέρεια και αποτελεί την έδρα του Πέμπτου Στόλου--συνταράσσεται από πολιτικές ταραχές από το 2011, όταν ξέσπασαν διαδηλώσεις με αίτημα τον εκδημοκρατισμό του βασιλείου, μετά τις λαϊκές εξεγέρσεις στην Τυνησία και στην Αίγυπτο.

Οι σιίτες, που αποτελούν την πλειοψηφία στο Μπαχρέιν, καταγγέλλουν την περιθωριοποίησή τους από την πολιτική και οικονομική ζωή, κάτι που η κυβέρνηση διαψεύδει. Η σουνιτική δυναστεία του Μπαχρέιν απορρίπτει τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να υπάρξει εκλεγμένη κυβέρνηση και οι κινητοποιήσεις, όπως κι οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία συνεχίζονται.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ