2012-07-09 19:18:02
Φωτογραφία για Το βαπόρι από την... Καλιφόρνια
του Γιάννη Δαραβίγκα

Το παλιό τραγούδι έλεγε για το βαπόρι απ΄ την Περσία. Πέρασαν τα χρόνια, άλλαξαν οι καιροί, το βαπόρι άλλαξε δρομολόγιο και μας έρχεται από... την Αμερική, πιο συγκεκριμένα από την Καλιφόρνια. Εκεί στην Καλιφόρνια, όπου ο γνωστός Τζώρτζ ο Σόρος, ξόδεψε αρκετά εκατομμύρια δολλάρια για να νομιμοποιηθεί η χρήση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους. Ασχέτως του ότι δεν έχει επιτραπεί ακόμα η ιατρική χρήση της κάνναβης, επινοήθηκε ακόμα ένας τρόπος για την χρήση της. Σύμφωνα με το The Daily Beast, το κρασί με κάνναβη είναι πολύ της μόδας στην περιοχή.

Έτσι οι οινοπαραγωγοί, προσθέτουν φύλλα από μαριχουάνα στα βαρέλια όπου γίνεται η ζύμωση. Στους εννέα μήνες περίπου που διαρκεί η ζύμωση, τα σάκχαρα των σταφυλιών μετατρέπονται σε αλκοόλ το οποίο στην συνέχεια απορροφά την τετραϋδροκανναβινόλη (THC) που βρίσκεται στα φύλλα της μαριχουάνας.

Και το κρασί είναι έτοιμο προς εμφιάλωση.

Κάθε φιάλη περιέχει ποσότητα που αντιστοιχεί σε 1,5 γραμμάρια μαριχουάνας.

Βεβαίως η παραγωγή του κρασιού με κάνναβη είναι παράνομη και η διάθεσή του γίνεται σε φίλους των παραγωγών αλλά και στην μαύρη αγορά όπου κάθε φιάλη κοστίζει περίπου 100 δολλάρια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ