2012-07-09 19:14:12
Φωτογραφία για Από το ναυάγιο στα τηλεοπτικά πλατό
Στην Ιταλία το όνομά του προκαλεί πολύ πόνο: Ο Φραντσέσκο Σκετίνο είναι ο άνθρωπος που συνέδεσε τη ζωή και την καριέρα του με ένα από τα χειρότερα ναυάγια της γείτονος. Ο καπετάνιος του «Costa Concordia», του κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο παρασύροντας στο θάνατο 32 ανθρώπους, δεν σταματάει να προκαλεί. Η εγκληματική του αμέλεια, για την οποία θα αποφανθεί η δικαιοσύνη, αλλά και η βιασύνη του να εγκαταλείψει το μοιραίο πλοίο πριν από τους επιβάτες φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή. Πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες και όλα δείχνουν πως θέλει να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τη δημοσιότητα που του αναλογεί.

Ο 52χρονος κυβερνήτης, που ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι δραπέτευσε... κατά λάθος όταν «σκόνταψε και έπεσε στη σωσίβια λέμβο» (!), ετοιμάζει ήδη βιβλίο, όπου δίνει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, και αυτές τις μέρες διαπραγματεύεται δύο αποκλειστικές συνεντεύξεις. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, θα υπερασπιστεί τους χειρισμούς του σε ένα κανάλι και ένα περιοδικό – «εμφανίσεις» που θα του αποφέρουν τουλάχιστον 100 χιλιάδες ευρώ. Για τους συγγενείς των θυμάτων, πάλι, ο κυβερνήτης που θέλει να γίνει σταρ αμαυρώνει τη φήμη των οικείων τους.


«Κάθε ευρώ που θα κερδίζει ο κ. Σκετίνο θα του το πάρουμε για να του δώσουμε στους επιζώντες και στις οικογένειες που έχασαν αγαπημένους», λέει ο Κάρλο Λιέντζι, πρόεδρος της Codacons, μία από τις δεκάδες οργανώσεις που μήνυσαν της πλοιοκτήτρια εταιρία. Ο Σκετίνο, πάλι, δείχνει να πτοείται. «Ενα θεικό χέρι υπήρχε πάνω από το κεφάλι μου και με κατηύθυνε» δήλωσε πρόσφατα και εξόργισε για μια ακόμη φορά τους Ιταλούς, τους οποίους επιχειρεί να πείσει ότι χάρη στο ένστικτο και την εμπειρία του απέφυγε τα χειρότερα.

Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί. Για τους Ιταλούς, όμως, που αμέσως μετά την καταστροφή, για να τον γελοιοποιήσουν φόρεσαν μπλουζάκι με τίτλο «Γ’υρνα πίσω στο πλοίο μ....α», η ετυμηγορία έχει ήδη βγει...

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ