2012-07-09 00:49:06
Φωτογραφία για Ανακαλύφθηκε το πρώτο malware στο iOS App Store!
Πολύ έχουν κατηγορήσει το Android Market και δεν έχουν και άδικο ότι δεν έχει την ασφάλεια που θα έπρεπε όπως πχ το iOS App Store με... αποτέλεσμα πολλά malware να βρίσκονται στο Market ως εφαρμογές.

Δυστυχώς για τους fans του iOS αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι τίποτα δεν είναι άτρωτο και έτσι ανακαλύφθηκε το πρώτο malware στο iOS App Store.

Το malware ονομάζεται "Find and Call" και είναι μια ρωσική εφαρμογή που σε βοηθάει να βρίσκεις πιο εύκολα της επαφές του τηλεφώνου σου.

Το συγκεκριμένο malware έκανε χρήση των επαφών σου και του GPS σου και έστελνε όλα τα δεδομένα των επαφών σου σε έναν απομακρυσμένο server.

Ύστερα από τον server στελνόντουσαν χιλιάδες ενοχλητικά sparm mails σε όλους όσους υπήρξαν στις επαφές του χρήστη.

Την ανακάλυψη του malware έκανε η Kaspersky Labs ενώ η Apple απέσυρε άμεσα το malware και έκανε συστάσεις στους χρήστες σχετικά με της εφαρμογές που κατεβάζουν και που δίνουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

Αν και η αντίδραση της Apple ήταν θετική και έδειξε ότι είναι σε καλύτερο επίπεδο από το Android Market που πλέον έχει μετονομαστεί σε Google Play παρόλα αυτά απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι τίποτα δεν είναι 100% ασφαλές.
technewz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ