2012-07-08 19:03:34
Φωτογραφία για Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ θα είναι ο διάδοχος του Λοράν Μπλαν στο τιμόνι της Εθνικής Γαλλίας
Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ θα είναι ο διάδοχος του Λοράν Μπλαν στο τιμόνι της Εθνικής Γαλλίας, καθώς συμφώνησε να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομοσπονδία της χώρας.

Ο πρώην τεχνικός της Μαρσέιγ, ο οποίος είχε βρεθεί στο στόχαστρο των Τότεναμ και Σαμπντόρια το τελευταίο διάστημα, έβαλε την υπογραφή του το μεσημέρι της Κυριακής σε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών το οποίο θα ανανεωθεί αυτόματα για άλλα δύο χρόνια σε περίπτωση πρόκρισης των "τρικολόρ" στο Μουντιάλ της Βραζιλιάς το 2014.

Υποψήφιος για να πάρει το χρίσμα ήταν και ο Ζινεντίν Ζιντάν όμως η λύση Ντεσάμπ είχε περισσότερους υποστηρικτές εντός της ομοσπονδίας και έτσι παίρνει εκείνος τη σκυτάλη από τον Λοράν Μπλαν που δεν μπόρεσε να φέρει κάποια σπουδαία διάκριση στο πρόσφατο Euro (αποκλεισμός στα προημιτελικά από Ισπανία).

Ο νέος προπονητής θα παρουσιαστεί επίσημα στους εκπροσώπους του Τύπου την ερχόμενη Δευτέρα (9/7) ενώ όσον αφορά στο "βάπτισμα του πυρός" για τον Ντεσάμπ στον πάγκο, αυτό θα γίνει στις 15 Αυγούστου όπου είναι προγραμματισμένο το πρώτο φιλικό της Γαλλίας μετα΄το Euro, με αντίπαλο την Ουρουγουάη στη Χάβρη.

Να σημειωθεί ότι ο Ντεσάμπ έχει φορέσει 103 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο και είναι ο πέμπτος σε συμμετοχές στην ιστορία της εθνικής ομάδας της χώρας του (πίσω από Ντεσαγί, Ζιντάν, Τουράμ και Ανρί) ενώ ήταν ο αρχηγός των "τρικολόρ" το 1998 και το 2000 που κατέκτησαν Μουντιάλ και Euro αντίστοιχα.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ