2012-07-06 11:06:05
Φωτογραφία για Στο έλεος των σκουπιδιών για ακόμη ένα καλοκαίρι το δάσος του Σέιχ Σου
Μόλις χθες (στις 5 Ιουλίου) πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των εμπλεκομένων για την προστασία του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου, και το δάσος αφήνεται στην τύχη του καθώς όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη για τον καθαρισμό του δάσους όπου ο διαβάτης βρίσκει πεταμένα μπουκάλια, ξύλα και κάθε είδους χαρτιά.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για ναυπάρξει αποτελεσματική προστασία του δάσους από τον κίνδυνο πυρκαγιάς κατά το φετινό καλοκαίρι και υπήρξε ένας συντονισμός μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την αποφυγή επικαλύψεων αρμοδιοτήτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά την εισήγησή του ανέφερε ότι οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας και έχουν προχωρήσει στις εργασίες τις οποίες είναι υποχρεωμένες να κάνουν για την διασφάλιση της Πολιτικής Προστασίας
. Τόνισε πως οι δήμοι θα πρέπει να διαθέσουν άμεσα τα χρήματα που έλαβαν από το Υπουργείο Εσωτερικών για την Πολιτική Προστασία και ζήτησε από όλους τους παρευρισκόμενους να διατηρήσουν τη συνεργασία σε ένα τέτοιοι επίπεδο που θα μπορούν να δίνονται λύσεις σε όποια προβλήματα προκύπτουν κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Τέλος στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συστήματος παρακολούθησης του Σειχ Σου με σύστημα από κάμερες, το έργο δεν έχει παραδοθεί προς χρήση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και παραμένει ανενεργό.

Πάντως ακόμη παραμένει ανενεργό το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης του δάσους, το οποίο έχει ολοκληρωθεί από πέρσι και δυστυχώς μέχρι σήμερα, ένα χρόνο μετά, δεν έχει παραδοθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία προς χρήση. Πρόκειται για ένα πολύ σύγχρονο και απαραίτητο έργο για τη διαφύλαξη του δάσους, το οποίο αν και έχει κατασκευαστεί με τα χρήματα των φορολογούμενων παραμένει ανενεργό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντιστράτηγος Β. Τουλίκας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Δ. Ζάχος, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης Αρχιπύραρχος Αντ. Αβραμίδης, ο Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος Π. Μαραπίδης, ο Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μ. Τζόλλας, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Κ. Πάλλας, η αναπληρωτής Δασάρχης Θεσσαλονίκης Ελ. Αβραμίδου, ο Αντιδήμαρχος του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη Γ. Μπαρμπαράτσας, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης Σ. Λιακόπουλος, ο Μ. Μοναστηρίδης από το δήμο Νεάπολης-Συκεών, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης Ν. Ψαλτόπουλος, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης Αλ. Καϊλής και ο Διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ Σ. Αμπαράς.
seleo.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ