2012-07-02 10:03:03
Φωτογραφία για Νέα οσία για την Εκκλησία της Ελλάδος
Με κάθε επισημότητα έγινε χθες από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο η κατάταξη της Οσίας Σοφίας στις αγιολογικές δέλτους της εκκλησίας.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καστοριάς, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, συλλειτουργούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και πλειάδας Αρχιερέων.

Ο περικαλλής παλαιός Ναός, μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, ήταν κατάμεστος από πιστούς. Στη Θεία Λειτουργία παρέστη ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο δήμαρχος της Καστοριάς κ. Χατζησυμεωνίδης και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας o Πατριάρχης ανέγνωσε ευχή προς τιμήν της νεοκαταταγείσης Οσίας Σοφίας εκ Κλεισούρας ενώπιον των ιερών λειψάνων της.

Χθες το απόγευμα ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε και τη μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου της Κλεισούρας Καστοριάς, όπου ασκήτεψε η Οσία Σοφία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκύνησε στον τάφο της οσίας και καθαγίασε το Ιερό Κιβώριο του μνήματος της ενώ, αργότερα, επισκέφθηκε και το χώρο όπου ασκήτευσε εντός της μονής και άναψε τις τρεις κανδήλες στο τζάκι, όπου συνήθιζε να κάθεται η Οσία Σοφία.


Τον κ. Βαρθολομαίο υποδέχτηκε η ηγουμένη Εφραιμία και η εκεί γυναικεία αδελφότητα και ακολούθησε δοξολογία στο ναό της μονής. Η ηγουμένη ευχαρίστησε τον κ. Βαρθολομαίο για την αγιοκατάταξη της Οσίας Σοφίας και για την επίσκεψη του στο μοναστήρι.

Ο κ. Βαρθολομαίος επανέλαβε ότι ο βίος της ασκήτριας αποτελεί υπόδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ζει ο πιστός και τον δρόμο για να πλησιάσει κανείς το Θεό και να απολαύσει τα πνευματικά δώρα αυτής της επικοινωνίας.
amen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ