2024-01-06 21:08:50
Φωτογραφία για Η μεγαλύτερη σήραγγα τρένου στον κόσμο, μήκους 35 μιλίων,  κλειστή για μήνες
Το μηχανολογικό θαύμα κάτω από τις ελβετικές Άλπεις δεν θα είναι πλήρως λειτουργικό τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο μετά το κλείσιμό του τον περασμένο Αύγουστο.

Η σήραγγα βάσης Gotthard της Ελβετίας είναι η μεγαλύτερη σήραγγα τρένου στον κόσμο(Εικόνα: Getty)

express.co.uk

Η μεγαλύτερη σήραγγα τρένου στον κόσμο που εκτείνεται κάτω από τις Ελβετικές Άλπεις είναι ένα θαύμα μηχανικής που άνοιξε σε τεράστιες μεγαλοστομίες.

Δυστυχώς, όσοι επιθυμούν να κάνουν το ταξίδι με το σιδηρόδρομο μεταξύ της βόρειας και της νοτιότερης Ελβετίας θα πρέπει να επιβιβαστούν σε μια μακρύτερη και πιο γραφική διαδρομή καθώς η σήραγγα βάσης Gotthard είναι κλειστή για τα ταξίδια επιβατών - και δεν αναμένεται να ξανανοίξει πλήρως μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Το κλείσιμο συνέβη όταν ένα τρένο εκτροχιάστηκε και κατέστρεψε τη γραμμή. Την Πέμπτη 10 Αυγούστου, η εμπορευματική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε κοντά στον κόμβο Faido που συνδέει τις ανατολικές και δυτικές σήραγγες.

Οι φορείς εκμετάλλευσης SBB - Ελβετικοί Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι - ανέφεραν ότι η αιτία ήταν ένας ελαττωματικός τροχός που είχε μια ρωγμή, με το εκτροχιασμένο κομβόι να χτυπά μια πύλη που χωρίζει τις δύο σήραγγες και να την καταστρέφει.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ