2012-07-01 01:14:22
Φωτογραφία για ''Χάλκινη'' η Κυριακοπούλου στο επί κοντώ!
Η Νικόλ Κυριακοπούλου χάρισε στη χώρα μας το πρώτο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 4,60μ. σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου έλαμψε στο βροχερό Ελσίνκι! Η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με άλμα στα 4,60μ.

Η 26χρονη πρωταθλήτρια χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το πρώτο στην ιστορία της στο συγκεκριμένο αγώνισμα και δίκαια κάνει όνειρα διάκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου σε λιγότερο από ένα μήνα.

Είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, όταν έμεινε μόνη της στον τελικό, ωστόσο οι δύσκολες συνθήκες δεν της επέτρεψε να περάσει τα 4,70μ. και να πάρει την πρώτη θέση.

Η Κυριακοπούλου έκανε το γύρο του θριάμβου με την ελληνική σημαία, απόλυτα ενθουσιασμένη από την προσπάθεια της.

"Αυτό το μετάλλιο είναι πολύ σημαντικό. Θέλω να το αφιερώσω στην οικογένεια μου που με έχει βοηθήσει πολύ και το χορηγό μου, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που με έχει στηρίξει αυτή τη χρονιά και είναι πραγματικά σημαντική στις μέρες μας", σχολίασε δακρυσμένη η Κυριακοπούλου.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη δεν μπήκε καλά στον τελικό και πέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 4,30μ. για να περάσει στη συνέχεια με την πρώτη τα 4,40μ. και με τη δεύτερη τα 4,50μ. Πέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 4,60μ. για να ισοφαρίσει την καλύτερη φετινή της επίδοση. Άλλωστε μπήκε στους αγώνες μόλις τον περασμένο Μάιο.

"Ξεκίνησα άσχημα γιατί δεν πρόλαβα να κάνω δοκιμαστικό άλμα. Μπήκα στον αγώνα, έχασα τα δύο πρώτα άλματα, ευτυχώς πέρασα με την τρίτη και συνέχισα. Με αυτές τις συνθήκες είμαι απόλυτα ευτυχισμένη που τα κατάφερα. Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα καταλάβει στα 4,60μ. ότι διεκδικούσα το χάλκινο μετάλλιο. Σκέφτηκα να σταματήσω για να μη ρισκάρω έναν τραυματισμό, αλλά θύμωσα και ήθελα το χρυσό".

Πρώην αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής στράφηκε στο επί κοντώ μετά από πατρότρυνση των προπονητών της. Συστήθηκε με δυσάρεστο τρόπο στο ελληνικό κοινό πριν από πέντε χρόνια όταν τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος στον Άγιο Κοσμά καθώς προσγειώθηκε εκτός βαλβίδας.

Σηκώθηκε, δυνάμωσε και το 2008 εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου την τελευταία στιγμή. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει ξεχωρίσει, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ που βρίσκεται πλέον στα 4,71μ. Ήταν όγδοη στο παγκόσμιο της Νταεγού.

Τραυματίστηκε σοβαρά στο Diamond League της Ζυρίχης τον περασμένο Σεπτέμβριο, υποβλήθηκε σε επέμβαση και δεν αγωνίστηκε καθόλου στον κλειστό. Όπως δήλωσε, ο μοναδικός αγώνας της μέχρι το Λονδίνο θα είναι το Diamond League στο Μονακό, αν καταφέρει να εξασφαλίσει πρόσκληση από τους διοργανωτές.

Ο προπονητής της, Μανώλης Καραγιάννης δήλωσε πως "ήρθαμε εδώ για να πάρουμε το μετάλλιο" και αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες: "Δεν περιμέναμε τόσες δύσκολες συνθήκες. Δεν μας δημιούργησε πρόβλημα η βροχή, αλλά το κρύο. Ήρθαμε από την Αθήνα των 35 βαθμών και ήρθαμε εδώ στους 14-15 βαθμούς. Δεν είχαμε πρόβλημα με το κρύο".

Η δεύτερη Ελληνίδα του τελικού, η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις δύσκολες συνθήκες, στο βρεγμένο ταρτάν και δεν έκανε έγκυρη προσπάθεια, αποτυγχάνοντας τρεις φορές στα 4,10μ.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στέφθηκε η Τσέχα Γίρινα Πταντσίκοβα με 4,60μ. Ξέσπασε σε κλάματα μετά την ολοκληρωση των προσπαθειών της Κυριακοπούλου, καθώς ο αγώνας της είχε τελειώσει νωρίτερα με τρία άκυρα άλματα στα 4,65μ.  Δεύτερη ήταν η Γερμανίδα Μαρτίνα Στρουτζ επίσης με 4,60μ.

Η απονομή θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής (1/7) στο event park δίπλα από το στάδιο. Οι Φινλανδοί είχαν την... έμπνευση να μην επιτρέψουν τη διεξαγωγή των απονομών μέσα στο στάδιο.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ