2012-06-30 09:30:05
Φωτογραφία για Η Δημιουργική Ελλάδα και το νέο κόμμα
Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό ρεπορτάζ του Γιώργου Παπαχρήστου στα ΝΕΑ το οποίο έκανε λόγο για τη δημιουργία μιας νέας κίνησης στο χώρο της Κεντροαριστεράς η οποία και θα επιχειρήσει να προσελκύσει έναν πιο ευρύ και μαζικό ακροατήριο από αυτό του σημερινού ΠΑΣΟΚ.

Ο γνωστός δημοσιογράφος "φωτογραφίζει" ουσιαστικά τη Δημιουργική Ελλάδα, μια κίνηση για ...την οποία έχω αναφερθεί εδώ.

Είναι η Δημιουργική Ελλάδα το νέο κόμμα;  Να τι αναγράφεται στην ταυτότητα της στο Facebook, πέρα του "Η Δ.Ε δεν είναι πολιτικό κόμμα":

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι εξελίξεις στον τόπο μας, από δω και πέρα, θα είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες. Για το λόγο αυτό, νομίζω ότι οι άνθρωποι που μοιραζόμαστε κοινές ή περίπου κοινές απόψεις για την εξέλιξη της χώρας, όπως κι αν τις ονομάσουμε (μεταρρύθμιση, εκσυγχρονισμός, σοσιαλδημοκρατία, φιλελευθερισμός, προδευτικότητα, ρεαλισμός), καλό θα είναι ν΄αποκτήσουμε μια μονιμότερη επαφή.' 


Ξεκινάμε ένα γόνιμο διάλογο που θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα απόψεων. Εδώ συναντιούνται οι σκέψεις ανθρώπων που, άσχετα από το την ιδιαίτερη αφετηρία και το πώς αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας, προτάσσουν το συμφέρον της κοινωνίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανταγωνιστικής και υγιούς οικονομίας, αντιτασσόμενοι στις ομάδες πίεσης, στις συντεχνίες και στην προσοδοθηρία. Σε λίγες ημέρες θα έχουμε όλοι τη δυνατότητα να τοποθετηθούμε επί της ουσίας με βάση συγκεκριμένα κείμενα. Όσοι ψάχνουν την απόλυτη ιδεολογική καθαρότητα και τις γνωστές περιχαρακώσεις έχουν άλλους καλύτερους χώρους συζήτησης.

Θα προσθέσω απλά και με αισιόδοξη διάθεση ότι η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα...
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ