2012-06-29 20:00:16
Φωτογραφία για «Σαφάρι» είσπραξης καθυστερούμενων οφειλών για την καταβολή συντάξεων από το ΙΚΑ
«Εκστρατεία» για την είσπραξη των καθυστερούμενων οφειλών είναι σε εξέλιξη στο ΙΚΑ, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί...

ζεστό χρήμα για τις συντάξεις. 

Στόχος είναι να καλυφθούν οι απώλειες που έχει το Ταμείο από τη μείωση των εσόδων από τις εισφορές, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σημειώνεται πως οι βεβαιωμένες ασφαλιστικές εισφορές στο μεγαλύτερο Ταμείο της χώρας αγγίζουν τα 6,7 δισεκατομμύρια ευρώ. 

 

Σύμφωνα με το Έθνος, έχουν ρυθμιστεί οφειλές 1,7 δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ μέχρι και σήμερα παραμένει σε ισχύ η ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη.

 

Χθες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης συναντήθηκε για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, με κεντρικό θέμα συζήτησης τα οικονομικά του Ταμείου. Μάλιστα θα υπάρξει και νέα σύσκεψη το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, ώστε να γίνει μια αποτίμηση των εσόδων του Ιουνίου.


 

«Αγκάθι» για τα οικονομικά του μεγαλύτερου Ταμείου της χώρας αποτελεί η μείωση των εσόδων από τις εισφορές, με την πτώση να κυμαίνεται από 12% έως 14%. Την ίδια στιγμή κάθε αύξηση της ανεργίας κατά μία ποσοστιαία μονάδα προκαλεί απώλειες 450 εκατομμυρίων ευρώ στον ασφαλιστικό φορέα.

 

Με βάση στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) ΙΚΑ, το Ταμείο χρειάζεται 1,4 δισεκατομμύριο ευρώ για να καταβάλει κανονικά συντάξεις και άλλες παροχές μέχρι το τέλος του έτους. Την ίδια στιγμή οι οφειλές του Ιδρύματος προς τρίτους (Οργανισμούς και Ταμεία) ανέρχονται σε 7,5 δισεκατομμύρια, ενώ το έλλειμμα στον κλάδο ασθενείας σε είδος υπολογίζεται σε 13,3 δισεκατομμύρια.
 
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ