2012-06-28 18:45:04
Φωτογραφία για Λιγότερο από μια σακούλα σκουπιδιών ρυπαίνουν τα εργοστάσια της GM!
Τα εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών, είναι από τα πλέον σύγχρονα στο χώρο της βιομηχανίας Οι περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν προηγμένες μεθόδους, ώστε να μην μολύνουν καθόλου το περιβάλλον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η GM, της οποίας 100 εγκαταστάσεις, ρυπαίνουν λιγότερο από μια σακούλα σκουπιδιών!

Πριν από 15 χρόνια, η GM ξεκίνησε να επεξεργάζεται τα απόβλητα των εργοστάσιων της και να τα ανακυκλώνει. Πλέον, πάνω από τις μισές παγκόσμιες παραγωγικές εγκαταστάσεις της, δεν παράγουν απορρίμματα. Πέρυσι, η αμερικανική εταιρεία ανακύκλωσε ή επαναχρησιμοποίησε 2,6 εκατομμύρια τόνους υλικών στα εργοστάσιά της σε όλο τον κόσμο. Αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερα από 38 εκατομμύρια σακούλες σκουπιδιών ή στη μηνιαία παραγωγή απορριμμάτων κάθε κατοίκου της Νέας Υόρκης.

Είναι η εταιρεία που ανακυκλώνει περισσότερα απόβλητα από τις παγκόσμιες εγκαταστάσεις της από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή αυτοκινήτων. Όλα τα εργοστάσια της, συμπεριλαμβανομένων αυτών των μηδενικών αποβλήτων υγειονομικής ταφής – ανακυκλώνουν ή επαναχρησιμοποιούν πάνω από το 90% των αποβλήτων που παράγουν.


Πρόσφατα, πρόσθεσε την 100ή εγκατάστασή της (μηδενικών αποβλήτων υγειονομικής ταφής) – ένα κέντρο διανομής στο Λένσινγκ του Μίτσιγκαν. Πρόκειται για αριθμό-ορόσημο στις συνεχείς προσπάθειες της εταιρίας για μείωση των αποβλήτων. Στην Ευρώπη ωστόσο, καμία από τις 22 εγκαταστάσεις της δεν παράγουν απόβλητα υγειονομικής ταφής. Το ποσοστό ανακύκλωσης όλων των εργοστασίων στη Γηραιά Ήπειρο φθάνει στο 99,5%, κάτι που σημαίνει ότι μόνο το 0,5 % του συνόλου των αποβλήτων προορίζεται για υγειονομική ταφή.
zougla.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ευρωσύνοδος Κορυφής
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ευρωσύνοδος Κορυφής
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ