2012-06-28 18:45:00
Φωτογραφία για Μόνο με… σουπερμαντολίνη θα έβγαινε over!
Καλησπέρα σας. Είναι δεδομένο πώς από την φάση των «8» και μετά αν εξαιρέσουμε το ματς της Εθνικής μας με την Γερμανία δεν ευχαριστηθήκαμε ποδόσφαιρο (και αναφέρομαι στους φιλάθλους που γουστάρουν να δουν την μπάλα στο πλεκτό). Ειδικά η Ισπανία, τόσο στο ματς με την Γαλλία όσο και στο προχθεσινό με την Πορτογαλία έψαξε την ουσία και κατάφερε έστω και μέσα από την διαδικασία των πέναλτυ να φτάσει στον τρίτο συνεχόμενο τελικό σε μεγάλη διοργάνωση, γράφοντας ιστορία.

Ξέρω ότι στο ματς με την Πορτογαλία προχθές αρκετά χρήματα παίχθηκαν και στο γκολ-γκολ αλλά και στο over και φυσικά κανένα από τα δυο ειδικά αυτά στοιχήματα δεν επιβεβαιώθηκε. Βλέπουμε για παράδειγμα μια Ισπανία που δεν εντυπωσιάζει, δεν παίζει αυτό το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ αλλά αυτό που κοιτά είναι η ουσία και τα καταφέρνει. Κακό για το θέαμα αυτό, αλλά μήπως τελικά είναι και ο μονόδρομος για την ομάδα του Ντελ Μπόσκε;


Τι θέλω να πω; Οι περισσότεροι από τους παίκτες της Ισπανίας είναι ΣΚΑΣΜΕΝΟΙ. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ προέρχονται από 38 αγώνες στο πρωτάθλημα, έπαιξαν στο κύπελλο ενώ είχαν και ένα γεμάτο Τσάμπιονς Λινγκ φτάνοντας αμφότεροι στους ημιτελικούς. Ανεξάρτητα αν μιλάμε για επαγγελματίες παίκτες με καλή ζωή (αν θέλουμε το πιστεύουμε για όλους) είναι αδύνατον να έχουν τον ρυθμό και τις δυνάμεις που είχαν για παράδειγμα τον Γενάρη ή τον Φλεβάρη. ΑΔΥΝΑΤΟΝ! Δεν κάθομαι να βγάλω πόσα λεπτά συμμετοχής έχει ο κάθε παίκτης στα πόδια του αλλά είναι πάρα μα πάρα πολλά.

Έτσι δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και αυτή η Ισπανία λοιπόν, με τους παίκτες του, έβγαλε μόνο ένα over απέναντι στους ξυλοκόπους της Ιρλανδίας. Σε όλα τα άλλα ματς, παίζοντας απέναντι σε σοβαρές ομάδες δυσκολεύτηκε αλλά κυρίως διαχειρίστηκε τα ματς με τέτοιο τρόπο ώστε πολύ απλά να αντέξουν το 90λεπτο οι παίκτες της χωρίς κράμπες και… ανακοπές.

Αν το Euro γινόταν τον Γενάρη, νομίζω ότι θα βλέπαμε πολύ καλύτερο θέαμα και πολλά περισσότερα γκολ από την φάση των «8» και μετά. Γιατί εκείνη την εποχή οι παίκτες θα ήταν στο απόγειο του φορμαρίσματος τους και δεν θα είχαν τόσα πολλά παιχνίδια στα πόδια τους, όσα δηλαδή έχουν τώρα. Είχα διαβάσει πριν από μερικούς μήνες ότι ο Πλατινί σκεφτόταν σοβαρά το Euro να γίνει τον Γενάρη ότι δηλαδή συμβαίνει με το Κόπα Άφρικα. Για το θέαμα θα ήταν ότι καλύτερο, για τις ομάδες φυσικά όχι, γιατί αφενός θα «κόβονταν» η προσπάθειά τους και αφετέρου θα φοβόντουσαν τραυματισμό που θα τους στοίχιζε.

Όπως και να έχει, μόνο με την… σουπερμαντολίνη (από την αξέχαστη ταινία με τον Βουτσά) θα μπορούσαν αυτοί οι παίκτες της Ισπανίας να μας προσφέρουν όλα όσα απολαμβάνουμε μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Και το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με άλλες Εθνικές Ομάδες όπου έχουν παίκτες που επίσης προέρχονται από μια γεμάτη χρονιά.

Η ουσία όμως είναι ότι για να δούμε EURO τον Γενάρη θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω και είναι δύσκολο αυτή η σκέψη του Πλατινί να πάρει σάρκα και οστά ακόμη και αν ακόμη το σκέφτεται. Γιατί τα χρήματα του Champions League, τα εμπορικά συμφέροντα αλλά και εκείνα των σωματείων είναι πολλαπλάσια από την γιορτή των Εθνικών Ομάδων. Και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, έχω την αίσθηση ότι και τα επόμενα χρόνια το Euro θα κρίνεται στην σκοπιμότητα και στην ουσία και όχι στο θέαμα. Καλησπέρα σας!
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η επιστροφή των Spice Girls
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η επιστροφή των Spice Girls
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ