2012-06-28 14:40:06
Φωτογραφία για Καρέ του Νάιν και η Ευρώπη στο βάλτο της αναλγησίας..., αναγνώστης αρθρογραφεί
Στην πιο κρίσιμη σύνοδο των τελευταίων χρόνων η Ευρώπη έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.

Βόρειοι και Νότιοι παλεύουν για ένα καλύτερο συλλογικό και μη, μέλλον.

Ο βορράς της Μέρκελ, υπερασπίζεται την άτεγκτη στρατηγική δημοσιονομικής πειθαρχίας που βύθισε τις χώρες του νότου σε έναν πρωτοφανή οικονομικό μεσαίωνα.

Ο Νότος του Ολάντ με την Ισπανία και την Ιταλία από πίσω του να έχουν βαρέσει γενικό πιστοληπτικό συναγερμό, προωθούν μια ποιοτική αναθεώρηση με νέες πολιτικές που θα επιτρέψουν στις ευπαθείς οικονομίες να ανασάνουν και θα οδηγήσουν σε μια σταθερή και καρποφόρα πορεία ανάπτυξης.

Με τις εξελίξεις, τις αγορές και τους οίκους αξιολόγησης από πίσω της η Γερμανίδα Καγκελάριος μοιάζει άτρωτη και τρομοκρατεί με δηλώσεις σοκ.

''Όσο ζώ δεν πρόκειται να βγει Ευρώ-ομόλογο''.

Η φημολογούμενη δήλωση αυτοκρατορικής αλαζονείας, δείχνει το μέγεθος του θράσους και την ηθική του Βόρειου στρατοπέδου που σκοπεύει να το τραβήξει στα άκρα, εκεί που αυτοεξορία ή η αυτοκτονία των αδύναμων κρίκων-χωρών θα θεωρείται κάτι απόλυτα σωστό και αναμενόμενο.


Ο νότος αντιπροτείνει μια μορφή Τραπεζικής Ένωσης, όπου θα υπάρχει σοβαρή εποπτεία επί των τραπεζικών ιδρυμάτων, ένα λειτουργικό ''Παν-Ευρωπαικό'' σύστημα εγγύησης των καταθέσεων και ένα αρμόδιο ταμείο που θα φροντίζει την δίκαιη ανανέωση και ανατροφοδότηση των κεφαλαίων.

Αιτήματα αναγκαία και Δημοκρατικά που έρχονται σε σφοδρή σύγκρουση με το Γερμανικό μοντέλο-Δημοσιονομική ''υγεία'' ή θάνατος.

Ισπανοί και Ιταλοί αξιωματούχοι προτείνουν είτε την μερική αγορά του χρέους σε δευτερογενή αγορά είτε την άμεση-χωρίς Κρατικό μεσάζοντα-οικονομική στήριξη των τραπεζών από τους μηχανισμούς στήριξης.Όχι μεγαλοπρεπέστατο και ασυζητητί από τον δίκαιο ''Δημοκρατικό'' Άξονα..

Τέλος, ο συνασπισμός του Νότου σε μια ύστατη προσπάθεια αναμένεται να ζητήσει την αναβάθμιση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία θα φροντίσει την ενεργοποίηση της αγοράς Κρατικών ομολόγων, γεγονός που θα ζωντανέψει τις ''βαλτωμένες'' Οικονομίες του Νότου και βάλει τις σωστές βάσεις για τη πολυπόθητη και μακρινή πια ανάπτυξη.Το μόνο που ενδιαφέρει το συνασπισμού του Ισολογισμού, είναι η προστασία της σταθερότητας των Τιμών Πρώτη φορά στα χρονικά της Ευρωπαϊκής διπλωματίας και ιστορίας, λέξεις όπως σταθερότητα, προστασία, ισορροπία και πλειοψηφία(αντί ομοφωνίας θυμηθείτε την εξορία της Μεγάλης Βρετανίας..)διαστρεβλώνονται πλήρως και λαμβάνουν μια εφιαλτική και διεστραμμένη έννοια στο στόμα και στο μυαλό εκείνων που ονειρεύονται Παν-Ευρωπαϊκή (στην αρχή και Παγκόσμια στην συνέχεια)κυριαρχία.

Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα Ιστορικά παραδείγματα, τώρα όποιος και αν χριστεί Αυτοκράτωρ της Ευρώπης θα συναντήσει δυο μεγάλα τόξα Επιρροής-στρατόπεδα, που εδράζονται σε αιώνες φιλίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Αμερική και Μεγάλη Βρετανία παρατηρούν την Γερμανία να τραβάει την Ευρό-ζώνη στον γκρεμό έχοντας το καλύτερο χαρτί και τις προβλέψεις με το μέρος της.Οι εξελίξεις αναμένονται άμεσες, σαν άλλοτε.

Το τρίο Ρωσία-Κίνα Ιράν, προκαλεί τρόμο σε Παγκόσμιο επίπεδο όμως η προκλητική στάση του Ευρωπαϊκού Βορρά κατόρθωσε το αδύνατο.

Την ταχύτατη απαγκίστρωση από τις πληγές του ψυχρού πολέμου και την άμεση συσπείρωση στις αναγκαίες υποχρεώσεις για την ανάσχεση της γκρίζας οικονομικής λαίλαπας, των Ρυθμιστών της ''Σταθερότητας''.

Πανίσχυρα Ρωσό-Ισραηλινά μπλοκ ήδη αγοράζουν τεράστιες εκτάσεις στην Κρήτη και στην Κύπρο, σε μια νευραλγικής πολιτικής σημασίας κίνηση με πολλαπλούς αποδέκτες.

Οι εκρηκτικές συνθήκες που επικρατούν στην μεσόγειο τα 2 τελευταία χρόνια, μαρτυρούν το κέντρο της συμβολικής μάχης των υπερδυνάμεων.

Κατά σειρά Γεωγραφική, Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτος, Συρία, Τουρκία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα σε μια Γεωπολιτική μάχη αιώνων που δύσκολα θα βγάλει νικητή χωρίς ανοικτό και πολύνεκρο αποτέλεσμα.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ