2012-06-28 08:53:03
Φωτογραφία για Στην Ελλάδα το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ
Το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ θα καταπλεύσει στη Ρόδο σε δύο εβδομάδες, στο πλαίσιο της αποστολής του στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», η είδηση έγινε γνωστή κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο δήμαρχο της Ρόδου ο κυβερνήτης του αμερικανικού πολεμικού πλοίου που βρίσκεται στο νησί από προχθές.

Σημειώνεται ότι κατά πάσα πιθανότητα το αεροπλανοφόρο θα βρίσκεται στη Ρόδο στις 12 Ιουλίου, για ολιγοήμερη παραμονή και ξεκούραση του πληρώματός του.

Το Αϊζενχάουερ είναι το δεύτερο της κλάσης Nimitz από τα συνολικά δέκα, ενώ την τελευταία φορά που βρέθηκε στη Ρόδο ήταν πριν από τρία χρόνια.

Τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το 1977 και μπορεί να μεταφέρει περίπου 5.600 άτομα , συνολικά 90 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Όπως είναι γνωστό, στις 20 Ιουνίου μία μεγάλη μοίρα αεροπλανοφόρων κρούσης των ΗΠΑ με επικεφαλής το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Αιζενχάουερ απέπλευσε από τη βάση Νόρφολκ της Βιρτζίνια, με κατεύθυνση προς τη Μεσόγειο και την περιοχή του Περσικού Κόλπου.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ