2012-06-28 03:30:05
Φωτογραφία για Ζεσταίνονται οι μηχανές
Το Προολυμπιακό τουρνουά πλησιάζει και η Εθνική μας έδειξε κόντρα στη Νέα Ζηλανδία (99-69) πως κάθε μέρα που περνάει γίνεται και καλύτερη. Eξαιρετικό παιχνίδι από Πρίντεζη και Φώτση.

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου άφησαν πίσω τους τη μέτρια εμφάνιση κόντρα στη Νιγηρία, έδειξαν πως προσαρμόζονται σιγά-σιγά σε συνθήκες Νοτίου Αμερικής και απέναντι στη Νέα Ζηλανδία… ακόνισαν τα νύχια τους.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες της «γαλανόλευκης» παίζοντας σπουδαία άμυνα… έπνιξαν τους αντιπάλους τους με το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει 33-18. Έκτοτε, οι διεθνείς μας δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους, η διαφορά ολοένα και ανέβαινε με τον Ηλία Ζούρο να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα. Χρησιμοποιήθηκαν και οι 13 παίκτες που ήταν διαθέσιμοι (σ.σ. προφυλάχτηκε ο Καϊμακόγλου) και άπαντες έδειξαν σε εξαιρετική κατάσταση.

Τελευταίο φιλικό για την επίσημη αγαπημένη τα ξημερώματα της Παρασκευής (29/6, 03:00) απέναντι στην οικοδέσποινα Βραζιλία. Στη συνέχεια οι διεθνείς θα αναχωρήσουν για το Καράκας της Βενεζουέλας, εκεί όπου ο Ηλίας Ζούρος θα ανακοινώσει και την 12αδα που θα αγωνιστεί στο Προολυμπιακό Τουρνουά.


ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Αυτό ήταν το προτελευταίο φιλικό πριν την έναρξη του Προολυμπιακού τουρνουά και πλέον όλοι μπαίνουν στους ρυθμούς των μεγάλων και σημαντικότατων αγώνων που έρχονται. Οι διεθνείς ξέρουν πως η χρονιά φέτος ήταν… περίεργη, προετοιμασία δεν έγινε και έτσι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πότε να είναι απόλυτα έτοιμοι.

MVP: Ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο 27χρονος φόργουορντ βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση, κάτι που απέδειξε και κόντρα στη Νέα Ζηλανδία (17π, 8/11διπ, 3ριμπ). Δεν είναι, όμως, μόνο η στατιστική που δείχνει το πόσο καλός ήταν. Ο «Πριντ» έβγαλε και πάλι αρκετή ενέργεια στο παρκέ ενώ έκανε και σπουδαία δουλειά στην άμυνα.

ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Άλεν. Ο γκαρντ/φόργουορντ της Νέας Ζηλανδίας ήταν αρνητικός σε όλη τη διάρκεια του ματς, ο Νέναντ Βούτσινιτς τον άφησε στο παρκέ για περισσότερα από δέκα λεπτά, αλλά προκοπή δεν είδε.

KEY POINT: Η διάθεση να παίξουν οι διεθνείς άμυνα. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου παρουσιάστηκαν 100% αλλαγμένοι, ως προς τη νοοτροπία και τη διάθεση, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Νιγηρία, έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και έτσι έκαναν έναν υγιεινό περίπατο.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Για δεύτερο συνεχόμενο ματς οι διεθνείς μας έπαιξαν μπροστά σε άδειες εξέδρες. Πολλοί προτίμησαν να καθίσουν σπίτι τους και να παρακολουθήσουν το ματς της Πορτογαλίας με την Ισπανία για τον ημιτελικό του Euro, ο οποίος τελείωσε δευτερόλεπτα πριν το τζάμπολ του δικού μας παιχνιδιού. Αύριο, όμως, κόντρα στη Βραζιλία αναμένεται αρκετός κόσμος στις εξέδρες.

Δεκάλεπτα: 33-18, 55-30, 69-45, 99-69.

Εθνική Ελλάδος (Ζούρος): Βασιλειάδης 8 (1/1τριπ), Μπουρούσης 13 (1/1τριπ, 4ριμπ), Ζήσης 7, Σπανούλης 7 (1τριπ, 3ασ), Καλάθης 5, Φώτσης 12 (5/5βολ, 2/2διπ, 1/1τριπ), Πρίντεζης 17 (1/1βολ, 8/11διπ), Παπανικολάου 10 (4/6διπ), Μπράμος 2, Μαυροειδής 2, Σλούκας 6, Μάντζαρης 2, Καββαδάς 8 (6ριμπ).

Νέα Ζηλανδία (Βούτσινιτς): Μπάρλετ 11 (3), Κένι 4, Βουκόνα 15 (2), Γουέμπστερ 18 (3), Άλεν, Τρούμαν 4 (1), Μπλόξαμ, Λοϊ 2, Φρανκ, Χένρι 2, Πλέντγερ 13.

* Για προληπτικούς λόγους δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Καϊμακόγλου, που έχει αιμάτωμα στον τετρακέφαλο από το παιχνίδι κόντρα στη Νιγηρία.

* Ο συνεργάτης του Ηλία Ζούρου, Σωτήρης Μανωλόπουλος, είχε γενέθλια τα οποία γιορτάστηκαν με μία τούρτα στο ξενοδοχείο της αποστολής.
gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ