2012-06-28 03:13:03
Φωτογραφία για Λαγκάρντ: Λάβαμε το αίτημα στήριξης από την Κύπρο
Επιβεβαιώνει επίσημα το ΔΝΤ ότι έλαβε το αίτημα για στήριξη στην Κύπρο. «Σήμερα το ΔΝΤ έλαβε μία πρόσκληση από τις κυπριακές Αρχές να συμμετέχει στην εξωτερική οικονομική βοήθεια για τον περιορισμό των κινδύνων στην κυπριακή οικονομία» ανέφερε σε γραπτή δήλωση της η Κριστίν Λαγκάρντ.

«Αυτό ήρθε μετά την αίτηση των Αρχών για οικονομική στήριξη από τις χώρες μέλη της ζώνης του ευρώ μέσω του EFSF/ESM. Είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε στην προσπάθειες των Ευρωπαίων εταίρων μας να βοηθήσουν την Κύπρο να επιστρέψει σε σταθερή και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και να αποκαταστήσει έναν σταθερό χρηματοπιστωτικό τομέα» κατέληξε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Νωρίτερα το Eurogroup σημείωσε ότι η οικονομική βοήθεια θα δοθεί στην Κύπρο είτε μέσω του EFSF είτε του ESM. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Eurogroup, το πρόγραμμα της Κύπρου θα στηριχθεί στα εξής στοιχεία:

• Φιλόδοξα μέτρα για την διασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα αντιμετωπίζοντας αναμενόμενες ελλείψεις κεφαλαίων και διατήρηση της ευρωστίας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης και της συρρίκνωσης όπου χρειάζεται


• Αποφασιστική ενέργεια για να πραγματοποιηθεί η δημοσιονομική προσαρμογή για να στηρίξει την διαδικασία δημοσιονομικής εξυγίανσης που βρίσκεται σε εξέλιξη

• Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιώσιμης και ισορροπημένης ανάπτυξης, επιτρέποντας την χαλάρωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ