2012-06-27 16:27:06
Φωτογραφία για Κάτι βρήκαν στη Red Bull και αισιοδοξούν...
Μπορεί για την Red Bull o αγώνας της Valencia να μην είχε αίσια έκβαση λόγω της εγκατάλειψης του Sebastian Vettel και ενώ ήταν πρωτοπόρος (σ.σ. η πρώτη εγκατάλειψη του Γερμανού μετά το Abu Dhabi του 2011), ωστόσο από το συγκεκριμένο 3ήμερο βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα όσον αφορά στη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

«Είμαστε σε αρκετά ισχυρή θέση οπότε είναι αρκετά απογοητευτικό που εγκαταλείψαμε.

Νομίζω όμως ότι πήραμε το μάθημα μας και ελπίζω να μην πάθουμε ξανά τα ίδια. Το θετικό απ' όλο αυτό είναι ότι η απόδοση του Sebastian ήταν σπουδαία και είχε πλήρη έλεγχο του αγώνα. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ένα γρήγορο μονοθέσιο, μετράμε 3 pole στους 3 τελευταίους αγώνες και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner.

Oι αναβαθμίσεις που ετοίμασε ο Adrian Newey για την RB8 αποδίδουν όπως φάνηκε και στη Valencia με τα φώτα να πέφτουν πάνω στο πρωτοποριακό διπλό πάτωμα στο πίσω μέρος του μονοθέσιου.


Ο Vettel πήρε την pole position με διαφορά άνω των 3 δεκάτων από τον Lewis Hamilton, ενώ στον αγώνα, μέχρι τη στιγμή εισόδου του safety car στην πίστα ο Γερμανός είχε δημιουργήσει μια διαφορά της τάξης των 20" οδηγώντας εκπληκτικά.

«Ήταν έκπληξη για όλους μας. Δεν περιμέναμε ότι στους πρώτους 20 γύρους θα δημιουργούσαμε διαφορά 20"», σχολίασε ο 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

«Μέχρι την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας είχα ένα επιπλέον pit stop στην τσέπη μου, κάτι που με βάση τα φετινά δεδομένα είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο λόγω των πολύ μικρών διαφορών που υπάρχουν. Σίγουρα αν όλα πήγαιναν καλά θα είχαμε καλό αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο Vettel που εγκατέλειψε τελικά από πρόβλημα στον εναλλάκτη.

O Γερμανός πιλότος αναφέρθηκε και στις τελευταίες αναβαθμίσεις που ετοίμασε το τεχνικό επιτελείο της Red Bull.

«Ναι έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο και όχι μόνο σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα. Πολύ απλά βρήκαμε περισσότερο κράτημα παντού καθώς επίσης και λύσεις για τη φθορά των ελαστικών».

Μπορεί για τον Vettel τα πράγματα να μην πήγαν καλά στο ευρωπαϊκό Grand Prix, δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τον Mark Webber, o οποίος παρότι ξεκίνησε από την 19η θέση του γκριντ τερμάτισε 4ος.

Μετά το τέλος του αγώνα πάντως το μονοθέσιο του Αυστραλού πέρασε από εξονυχιστικό έλεγχο με την προσοχή να εστιάζεται στο νέο layout της πίσω ανάρτησης, η οποία σύμφωνα «εξετάστηκε με μεγάλη προσοχή» όπως χαρακτηριστικά είπαν οι άνθρωποι της FIA.

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ