2012-06-27 16:23:30
Φωτογραφία για Αποθέωση για τον Alonso των ευκαιριών
Ο ξένος Τύπος αποθεώνει τον Fernando Alonso για την εκπληκτική του νίκη στη Valencia, σε έναν από τους πλέον απρόβλεπτους αγώνες της χρονιάς.

Σίγουρα ο Ισπανός είχε την τύχη με το μέρος του, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει την απίστευτη προσπάθεια του Ισπανού.

Δεν είναι μικρό πράγμα να ξεκινάς από την 11η θέση, να κάνεις συνολικά 10 προσπεράσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα και να φτάνεις στη νίκη σε ένα street circuit, όπως αυτό της Valencia. Σίγουρα ο αγώνας στο ισπανικό σιρκουί έγινε... ροντέο μετά την είσοδο του safety car, όπως άλλωστε και αυτός της Μαλαισίας, όπου ο Ισπανός σημείωσε την πρώτη του νίκη εκεί που κανείς δεν το περίμενε, με ένα σαφώς κατώτερο μονοθέσιο σε σχέση με αυτό που διαθέτει τώρα. Η ουσία είναι ότι ο Ισπανός ήταν για ακόμα μια φορά εκεί, έτοιμος να εκμεταλλευτεί την παραμικρή ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί για να «χτυπήσει». Και αυτό λέει πολλά «Στο Silverstone θα προσπαθήσουμε να κάνουμε άλλο ένα βήμα προόδου όσον αφορά στο μονοθέσιο. Αν το μονοθέσιο είναι όπως ο πρέπει, ο Alonso θα είναι ένα αλάνθαστο ρομπότ», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Scuderia, Stefano Domenicali.


Αποθεωτικός στα σχόλιά του ήταν ο πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo που έπλεξε το εγκώμιο της ομάδας.

Μετά από 8 αγώνες, ο Alonso φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς και 2 νίκες. Αυτό όμως που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι η σταθερότητα και η διάρκεια του Ισπανού όσον αφορά στη συγκομιδή βαθμών. Παρότι δεν διαθέτει και το καλύτερο μονοθέσιο πάντα προσπαθεί και παίρνει το καλύτερο από αυτό. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο 30χρονος Ισπανός συμπλήρωσε στη Valencia 20 συνεχόμενους τερματισμούς στη βαθμολογούμενη 10άδα με τους 18 από αυτούς να είναι μέσα στην πρώτη 5άδα! Ένα εντυπωσιακό σερί που ξεκίνησε από το ευρωπαϊκό GP του 2011. Το σχετικό ρεκόρ των περισσότερων τερματισμών στους βαθμούς ανήκει στον Michael Schumacher από την εποχή που αγωνιζόταν στη Ferrari. Συγκεκριμένα ο Γερμανός 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε βαθμολογηθεί σε 24 συνεχόμενους αγώνες, από το ουγγρικό GP του 2001 μέχρι και τον αγώνα της Μαλαισίας, το 2003. Τότε βέβαια το σύστημα βαθμολόγησης ήταν διαφορετικό καθώς το 2001 και το 2002 βαθμοί μοιράζονταν οι πρώτοι 6, ενώ το 2003 οι πρώτοι 8.

Άλλο ένα ρεκόρ που κυνηγάει ο Alonso είναι αυτό των νικών σε διαφορετικές πίστες. Ο Ισπανός έχει πανηγυρίσει τη νίκη σε 19 διαφορετικές πίστες, ενώ το σχετικό ρεκόρ ανήκει στον Michael Schumacher που έχει ανέβει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου σε 22 διαφορετικές.

«Ένας εκπληκτικός πιλότος, ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, μια τέλεια ομάδα. Αυτά είναι τα συστατικά της επιτυχίας στη Valencia. Eίμαι χαρούμενος για τον Stefano Domenicali και για όλη την ομάδα η οποία δουλεύει πολύ και καλά. Θέλω να τους συγχαρώ όλους ένα προς ένα για όλα όσα έκαναν και κάνουν με στόχο τη συνεχή βελτίωση», δήλωσε ο Montezemolo και πρόσθεσε: «Το Πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα, κάθε αγώνας είναι απρόβλεπτος και υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Η νίκη στη Valencia αποτελεί την καλύτερη ένεση ηθικού για τη δύσκολη συνέχεια».

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ