2012-06-27 12:34:03
Φωτογραφία για Μαϊντανός παντού!
Παλιά τον μαϊντανό τον χρησιμοποιούσαν ως μέσο θεραπείας και μετά έγινε ένα τέλειο μπαχαρικό και όχι μόνο. Αυτό το «λαϊκό» λαχανικό μπορεί να κάνει θαύματα και στην περιποίηση του προσώπου μας.

Ο μαϊντανός είναι μια πλούσια πηγή θρεπτικών ουσιών και μέταλλα και περιέχει περισσότερο σίδηρο από οποιοδήποτε άλλο πράσινο λαχανικό. Είναι πηγή βιταμινών Α και Β και περιέχει τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από ότι τα εσπεριδοειδή.

Πάμε να δούμε μερικές ακόμη συνταγές ομορφιάς από την κα. Ισμήνη η οποία έχει μικρασιατικές ρίζες και την ευχαριστούμε για τις μοναδικές συμβουλές της.

Μάσκα από μαϊντανό και κρέμα γάλακτος για σακούλες κάτω από τα μάτια

Χρειαζόμαστε:

1 κ. γλυκού μαϊντανό

2 κ. σούπας ξινής κρέμας γάλακτος

Αναμιγνύεται τον μαϊντανό με την κρέμα γάλακτος και απλώνετε στα βλέφαρα και στο κάτω μέρος των ματιών. Αφήνετε την μάσκα για 15 λεπτά και ξεπλένετε με κρύο νερό.


Μάσκα προσώπου ενυδατική με μαϊντανό και πατάτα

Χρειαζόμαστε:

10 φυλλαράκια μαϊντανού

2 μέτριες πατάτες

2 κ. σούπας πλήρες γάλα

2 κ .γλυκού ελαιόλαδο

Καθαρίστε, κόψτε σε κομματάκια και βράστε τις πατάτες σε όσο το δυνατόν λιγότερο νερό και σε μικρή θερμοκρασία. Το ζητούμενο είναι να βράσει η πατάτα, αλλά τα θρεπτικά της στοιχεία να μη διαφύγουν στο νερό. Ρίξτε την πατάτα, το γάλα και το μαϊντανό σε ένα μίξερ και αλέστε τα. Τέλος προσθέστε το λάδι ανακατεύοντας ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο-λαιμό-ντεκολτέ, αφήνοντας την για 20 λεπτά, καλύπτοντας και την περιοχή γύρω από τα χείλη και κάτω από τα μάτια. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και απλώστε μια ενυδατική κρέμα κατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σας.

Μάσκα προσώπου θρεπτική

Χρειαζόμαστε:

2 ματσάκια μαϊντανό

1 φλ. αποσταγμένο νερό

1 κ. σούπας χυμό λεμονιού

1 κρόκο αυγού

Πλένετε καλά τον μαϊντανό και τον βράζετε σε αποσταγμένο νερό για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά, στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσει. Στο νερό που έχετε στραγγίσει προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τον κρόκο αυγού. Ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα σας να γίνει ομοιόμορφο. Απλώνετε σε καθαρό πρόσωπο τη μάσκα και την αφήνετε για 20 λεπτά, ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.

Έχετε λιπαρά ή άτονα μαλλιά πάμε για ξέβγαλμα με μαïντανό

Αν τα μαλλιά σας έχουν χάσει τη λάμψη τους, μπορείτε να βράσετε λίγο μαïντανό, το αφήνετε να κρυώσει και, στη συνέχεια, το σουρώνετε. Αφού λουστείτε και ξεβγάλετε καλά το κεφάλι σας, ρίξτε από πάνω αυτό το υγρό και τυλίξτε τα μαλλιά σας σε μία πετσέτα. Μην το ξεβγάλετε. Θα διαπιστώσετε ότι κάνει θαύματα με τη λιπαρότητα και την πιτυρίδα.
beu.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ