2012-06-26 18:05:38
Φωτογραφία για Πώς... κέρδισε τους Αγγελόπουλους!
Το gazzetta.gr ρίχνει φως στο ραντεβού των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού με τον 47χρονο τεχνικό κι ο αγαπημένος παίκτης του, Μάριος Μπατής, σκιαγραφεί το πορτρέτο του επικρατέστερου διαδόχου του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Από τη στιγμή που ο Γιώργος Μπαρτζώκας κλήθηκε να μεταβεί στα γραφεία των επιχειρήσεων της οικογένειας Αγγελόπουλου, ήταν ευθύς εξαρχής δεδομένο ότι οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός ήταν ήδη πολύ καλά πληροφορημένοι για όλα όσα χαρακτηρίζουν την 6χρονη καριέρα του 47χρονου τεχνικού, ως head-coach.

Για τον πρώην παίκτη και προπονητή του Αμαρουσίου, της Ολύμπιας Λάρισας και του Πανιωνίου, είχαν ακούσει κατά καιρούς από πολλούς καλά λόγια και ως ακραιφνείς μπασκετικοί και οι δύο, είχαν σχηματίσει από μόνοι τους καλή άποψη, βλέποντας τον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων του κόντρα στον Ολυμπιακό.

Από την “ερυθρόλευκη” οικογένεια, πολύ θετικά έχουν εκφραστεί γι' αυτόν, ο Βασίλης Σπανούλης και ο γυμναστής Ανδρέας Γκατζούλης (συνεργάστηκαν στο Μαρούσι), καθώς και ο Γιώργος Πρίντεζης (τον είχε παίκτη στην πρώτη του χρονιά στην Ολύμπια), ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για την δουλειά του και τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται οι ομάδες του.


Ο “Ντούντα” είχε εντυπωσιαστεί με την εμφάνιση του Αμαρουσίου πριν από 2,5 χρόνια στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτίζαν για το Top-16 της Ευρωλίγκα, ενώ πρόσφατα είχε δηλώσει ότι “φοβάται” πολύ περισσότερο τους ημιτελικούς των πλέϊ-οφ κόντρα στον Πανιώνιο, “μία ομάδα που παίζει με αρχές και παλεύει όλα τα ματς”, σε σχέση με τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, όπου το κίνητρο θα ήταν τεράστιο Τι εκτίμησαν οι Αγγελόπουλοι

Στη συνάντηση που έγινε με τον υποψήφιο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ρώτησαν με μεγάλη περιέργεια ποιο ήταν το budget (1,25 εκ. Ευρώ) με το οποίο το Μαρούσι έφτασε, πριν από τρία χρόνια, στην 3η θέση του πρωταθλήματος και μία ανάσα από τους “8” της Ευρωλίγκα και εντυπωσιάστηκαν με την εν γένει στάση του 47χρονου προπονητή, ο οποίος από την αρχή τους ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να συζητήσει ακόμη το οικονομικό σκέλος μίας ενδεχόμενης συνεργασίας και αρκέστηκε στο να τους αναλύσει το πλάνο του, δείχνοντας σίγουρος κι έτοιμος να αναλάβει μία θέση με “βαριά κληρονομιά” και πιστεύοντας στις δυνατότητες του.Τώρα το αν θα αποφασίσουν να του δώσουν και τα κλειδιά των πρωταθλητών Ευρώπης, αυτό θα φανεί μέσα στις επόμενες μέρες...

Ποιος είναι αλήθεια ο Γιώργος Μπαρτζώκας σαν άνθρωπος και σαν προπονητής; Ο αγαπημένος του εν ενεργεία παίκτης (μαζί με τον Στέφεν Αριγκμπάμπου που πλέον έχει σταματήσει το μπάσκετ), είναι ο Μάριος Μπατής, ο οποίος από το 2007 έως και τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε, αγωνιζόταν συνεχώς υπό τις οδηγίες του σε Ολύμπια Λάρισας (2007-09), Μαρούσι (2009-10) και Πανιώνιο (2010-12). Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον 32χρονο Πειραιώτη point-guard, ο οποίος μας μίλησε για τις προπονητικές γνώσεις αλλά και τον χαρακτήρα του προπονητή του.

«Παντού στα βαθιά!

«Σε όσες ομάδες έχει πάει ο coach, έχει πέσει κατ' ευθείαν στα βαθιά! Ξεκίνησε από την Ολύμπια Λάρισας, οδηγώντας την ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της στα πλέϊ-οφ σε δύο διαδοχικές σεζόν, αλλά η μεγάλη του επιτυχία, κατά την άποψή μου, ήρθε την 3η σεζόν (2008-09), όταν και κατόρθωσε να “σώσει” την Ολύμπια από βέβαιο υποβιβασμό κι ενώ οι περισσότεροι παίκτες ήταν απλήρωτοι και ο ίδιος, αν δεν κάνω λάθος, δεν πήρε ούτε ένα μηνιάτικο!

Εκεί νομίζω έδειξε τον “μαχητικό” του χαρακτήρα σαν προπονητής και επέλεξε να μην εγκαταλείψει το καράβι, μένοντας στο τιμόνι και προσπαθώντας να καθοδηγήσει την ομάδα υπό πολύ αντίξοες συνθήκες. Στο τέλος, τερματίσαμε στην 11η θέση και σωθήκαμε και νομίζω ότι όλοι όσοι παραμείναμε, βγήκαμε κερδισμένοι...», μας είπε αρχικά ο Κερατσινιώτης πλέϊ-μέϊκερ πριν αναφερθεί στην εκπληκτική χρονιά που πέρασαν μαζί στο Μαρούσι...

Υπέρβαση στο Μαρούσι, ανάδειξη παικτών στον Πανιώνιο!

«Κι εκεί ο δρόμος ήταν στρωμένος με αγκάθια! Είχαμε τρομερά δύσκολη κλήρωση στα προκριματικά της Ευρωλίγκα με τον Άρη και την Άλμπα Βερολίνου και παρ' όλα αυτά όχι μόνο καταφέραμε να περάσουμε στους ομίλους και να προκριθούμε στο Top-16, αλλά να χάσουμε την πρόκριση στους “8” της διοργάνωσης, για δύο σουτ!

Ένα άστοχο τρίποντο του Πελεκάνου στη “Χάλα Πιονίρ” με την Παρτίζαν και ένα του Καϊμακόγλου με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του ΟΑΚΑ! Στο πρωτάθλημα πήραμε την 3η θέση, οπότε νομίζω ο coach ανταποκρίθηκε πλήρως στις δυσκολίες των καθηκόντων του κι έδειξε ότι είναι κάτι παραπάνω από ένας αξιόλογος προπονητής.

Τα δύο τελευταία χρόνια στον Πανιώνιο, τηρουμένων των αναλογιών του ρόστερ και της φιλοσοφίας που υπήρχε για προώθηση των νέων παιδιών, η ομάδα έπαιξε μπάσκετ ουσίας και έδειξε καλά στοιχεία και ο ίδιος ανέδειξε παίκτες όπως ο Καββαδάς, ο Γιάνκοβιτς και ο Σαρικόπουλος.», επεσήμανε ο Μάριος Μπατής πριν αναφερθεί στον χαρακτήρα και την ανθρώπινη πλευρά του επί 5 χρόνια προπονητή του...

«Δίκαιος και μοντέρνος coach!»

«Σαν άνθρωπος είναι πολύ δίκαιος και δίνει σε όλους ευκαιρίες και δεύτερες ευκαιρίες και δεν είναι ο τύπος που θα στην φέρει στη γωνία... Θα κάτσει να μιλήσει μαζί σου και να σου εξηγήσει τη θέλει από σένα!

Σαν άνθρωπος του μπάσκετ, ψάχνεται συνεχώς και προσπαθεί να ανανεώσει τις προπονητικές του γνώσεις, να ενημερωθεί για νέες ιδέες και στο σύστημά του εφαρμόζει το σύγχρονο τρόπο παιχνιδιού... Το passing-game για παράδειγμα είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά του τρόπου που επιλέγει να παίζει και σχεδόν πάντα υπεραμύνεται μέχρι τέλους των επιλογών του... Ένα από τα μεγάλα του πλεονεκτήματα, όμως, είναι η ικανότητά του να αναδεικνύει παίκτες...

Στη Λάρισα, έδωσε την ευκαιρία στον Πρίντεζη να κάνει την πρώτη του σπουδαία σεζόν και στο Μαρούσι ανέδειξε τον Γκόρντον και μετά το τέλος της εκείνης της σεζόν, ο Καϊμακόγλου, και ο Μαυροειδής, υπέγραψαν τα μεγαλύτερα συμβόλαιά τους και ο Πελεκάνος με τον Τζαμόν, πήγαν στον Ολυμπιακό και ο Χόμαν στην Ιταλία!

Όλοι οι παίκτες αυτοί βοηθήθηκαν και φάνηκαν από τον τρόπο που τους χρησιμοποιούσε!», υπερθεμάτισε ο πλέϊ-μέϊκερ των “κυανέρυθρων” που θεωρεί ότι μόνο και μόνο που ο Μπαρτζώκας «επιδιώκει να αναλάβει τον Ολυμπιακό μετά από μία τέτοια χρονιά, δείχνει το χαρακτήρα του και την εμπιστοσύνη που νιώθει στον εαυτό του και τις δυνατότητές του».

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κανονιέρηςο Ζιρού
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Κανονιέρης"ο Ζιρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ