2012-06-26 15:43:12
Φωτογραφία για «Επιτέλους συνέβη!» λέει ο Schumacher!
Στο Grand Prix της Ευρώπης ο πολυπρωταθλητής Michael Schumacher κατάφερε να βρεθεί για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στη Formula 1 στο βάθρο, ένα αποτέλεσμα εντελώς αναπάντεχο τόσο για εκείνον όσο φυσικά και για όλους όσοι έκαναν προγνωστικά πριν την εκκίνηση του αγώνα με τον Schumi να βρίσκεται στη 12η θέση του grid.

Αυτό ήταν το 155ο βάθρο στην συνολική καριέρα του Γερμανού (το 2006 στην Κίνα το προηγούμενο, οπότε και κατέγραψε την τελευταία του νίκη) και μετά τον αγώνα εμφανίστηκε κατενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα.

Συνολικά πάντως η Mercedes φεύγει με γεμάτες τις... αποσκευές της από το GP στο λιμάνι της Valencia καθώς και ο ομόσταυλός του, ο Nico Rosberg τερμάτισε στην 6η θέση και έτσι η συγκομιδή βαθμών ήταν υπερπολύτιμη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Michael Schumacher (3ος): «Ουάου, σε καμία στιγμή του αγώνα δεν σκέφτηκα πως θα βρεθώ στο βάθρο σήμερα, οπότε είναι υπέροχο αποτέλεσμα! Επιτέλους συνέβη! Μετά από τόσο καιρό αναμονής να βρεθώ στο βάθρο τόσο αναπάντεχα, αισθάνομαι περισσότερο χαρούμενος
. Πιστεύω πως ήταν η καλύτερη απάντηση που μπορούσα να δώσω σε όλους που άρχισαν να αμφιβάλουν τη δουλειά μας: φτιάξε το μονοθέσιο και πάλεψε ξανά, ποτέ μην τα παρατάς, καθώς τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα και σε όλους που συνέχισαν να πιστεύουν πως θα βρεθούμε στο βάθρο ξανά. Αυτό σημαίνει ομαδική δουλειά. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους μηχανικούς που έκαναν φανταστική δουλειά αυτό το Σαββατοκύριακο μετά από μερικούς δύσκολους αγώνες, γιατί είχε πολλούς στην πίστα και είχα χάσει το λογαριασμό για το ποια θέση βρισκόμουν. Τότε όταν πέρασα τη γραμμή, ρώτησα τα παιδιά που τερμάτισα και είπαν "τρίτος – στο βάθρο"! Είναι μια από αυτές τις στιγμές που το χαίρεσαι πολύ σαν οδηγός. Ήμασταν κοντά μερικές φορές, αλλά ήταν σπουδαίο που συνέβη σε ένα συναρπαστικό αγώνα σαν και αυτόν, με πολλές στρατηγικές και προσπεράσεις σε ένα σιρκουί που η προσπέραση είναι δύσκολη.»

Nico Rosberg (6ος): «Ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας. Οι πρώτοι γύροι δεν ήταν καλοί και έχασα θέσεις, τότε βγήκε το Αυτοκίνητο ασφαλείας σε μια κακή στιγμή για μένα. Μετά την επανεκκίνηση, νόμιζα πως θα τερματίσω εκτός βαθμών, γιατί είχα τα πιο παλιά ελαστικά και έτσι καθόλου πρόσφυση, το οποίο με δυσκόλευε να αμυνθώ. Είχαμε σχεδιάσει να δοκιμάσουμε στρατηγική ενός pitstp, αλλά έπρεπε να αλλάξω σε δύο, και χάρη στα παιδιά που άλλαξαν τη στρατηγική, είχαμε φρέσκα ελαστικά όταν όλοι οι άλλοι δυσκολεύονταν. Βρισκόμουν στην 12η θέση στον 47ο γύρο και 6η στο τέλος, οπότε δούλεψε και είμαστε πολύ χαρούμενοι για ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα σε έναν χαοτικό αγώνα με δύο μονοθέσιο στους 6 πρώτους. Ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για τον Michael με το βάθρο που πήρε και είμαι χαρούμενος που πήρα μερικούς έξτρα καλούς βαθμούς.»

Ross Brawn: «Συγχαρητήρια στον Michael και την ομάδα για ένα φανταστικό τελείωμα πάνω στο βάθρο. Ο Michael απέδειξε σήμερα πως αν του δώσουμε τις ευκαιρίες, θα πάρει σπουδαίο αποτέλεσμα. Και μπράβο στον Nico επίσης. Ήταν σε αρκετά δύσκολη θέση σε κάποια στιγμή, αλλά επανήλθε και έδωσε στην ομάδα καλούς βαθμούς σήμερα. Ο αγώνας νωρίς ήταν αρκετά δύσκολος για εμάς, και η αρχική στρατηγική μας δεν πέτυχε, καθώς τα ελαστικά είχαν διαφορετική συμπεριφορά στις προβλέψεις που είχαμε για το ρυθμό μας. Οπότε έπρεπε να αντιδράσουμε και το κάναμε υπερβολικά καλά, αφήνοντας τα pitstop μας όσο πιο αργά γινόταν για να δώσουμε στα παιδιά φρέσκα ελαστικά στο τέλος. Ήταν ένα συναρπαστικό τέλος του αγώνα και είμαι πολύ περήφανος και για τους δύο οδηγούς μας, για όλους εδώ στη Valencia και πίσω στο εργοστάσιο στο Brackley και Brixworth σήμερα.»

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά στη Φθιώτιδα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά στη Φθιώτιδα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ