2012-06-25 20:18:04
Φωτογραφία για Εν ψυχρώ η εκτέλεση του Π.Ξυδάκη λέει ο ιατροδικαστής
Για "βολή θανάτου" έκανε λόγο ο καθηγητής ιατροδικαστικής Μ.Μιχαλοδημητράκης, μετά τη νεκροψία-νεκροτομή στο άψυχο σώμα του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη, ο οποίος έπεσε νεκρός, χθες το βράδυ, από τις σφαίρες 52χρονου κρεοπώλη.

Ο κ.Μιχαλοδημητράκης έκανε λόγο για "εν ψυχρώ εκτέλεση του 34χρονου", με την απόσταση βολής να ορίζεται στα 10 - 12 μέτρα. Τα σκάγια τον βρήκαν στην καρδιά, ενώ κατεγράφη διασπορά σε όλο το θώρακα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ.Μιχαλοδημητράκη, το θανατηφόρο χτύπημα ήταν αυτό στην καρδιά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η συγκεκριμένη βολή, δείχνει άνθρωπο που θέλει να σκοτώσει!

"Αστακός" ο Προφήτης Ηλίας

Αστυνομικοί "κατέκλυσαν" το χωριό, λίγο μετά την τραγωδία της νύχτας της Κυριακής στο Προφήτη Ηλία, με τον 34χρονο δημοτικό υπάλληλο και γυμναστή, Πρίαμο Ξυδάκη, να πέφτει νεκρός από τα πυρά ενός 52χρονου κρεοπώλη. Ο φόβος να ξεσπάσει βεντέτα μεταξύ των δύο μεγάλων οικογενειών της περιοχής είναι μεγάλος, γι'αυτό και οι αστυνομικοί έχουν τα μάτια τους ... δεκατέσσερα.


Μάλιστα, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επεισοδίων, ο 52χρονος κρεοπώλης, δράστης των πυροβολισμών με καραμπίνα που έριξαν νεκρό τον Πρίαμο Ξυδάκη, μεταφέρθηκε περίπου στις 02.00 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου νοσηλεύεται σε ειδικό απομονωμένο δωμάτιο, φρουρούμενος. Ο άνδρας είναι εκτός κινδύνου και φέρει τραύματα στα πόδια.

Αστυνομικοί φρουρούν και το 17χρονο γιο του κρεοπώλη που τραυματίστηκε από σφαίρα στο λαιμό και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ωστόσο ο νεαρός δεν κρατείται, καθώς μέχρι στιγμής δεν προκύπτει συμμετοχή του στο τραγικό συμβάν.

Όσο για τις αιτίες που μια βραδιά γιορτής, αυτή του Κλήδωνα, κατέληξε σε τραγωδία, πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόσφατο διαπληκτισμό μεταξύ του 17χρονου και νεαρού της οικογένειας του Ξυδάκη. Ωστόσο, όπως αναφέρουν κάτοικοι του χωριού, ό,τι κι αν είχε γίνει το τελευταίο διάστημα μεταξύ των νεαρών ήταν μόνο η αφορμή για να ξεσπάσει η "φωτιά", καθώς οι σχέσεις των δύο πλευρών, εδώ και καιρό, δεν ήταν καθόλου καλές.

Ο Πρίαμος Ξυδάκης ήταν δημοτικός υπάλληλος, ενώ ως απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας, εργαζόταν ως και πριν περίπου δύο χρόνια στις ακαδημίες του ΟΦΗ. Ήταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών - δύο κοριτσιών κι ενός αγοριού, το οποίο μάλιστα επρόκειτο να βαπτίσει σύντομα. Το συμβάν έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, καθώς ο 34χρονος ουδέποτε είχε απασχολήσει. Ήταν ένας άνθρωπος φιλήσυχος κι αγαπητός, τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του, ο οποίος είχε διατελέσει αντιδήμαρχος, ενώ ήταν υποψήφιος και στις περασμένες δημοτικές εκλογές.

Η κηδεία του 34χρονου θα γίνει αύριο, στις 11.00 το πρωί.

Έχασε τη μάχη ο 64χρονος από τον εξοστρακισμό σφαίρας

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 64χρονος, ο οποίος από χθες το βράδυ νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, καθώς τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς, χωρίς να έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Ο άτυχος άνδρας καθόταν λίγο πιο μακριά από το κρεοπωλείο του 52χρονου, και χτυπήθηκε από σφαίρα που εξοστρακίστηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε δύο σημεία στη θωρακική αορτή.

Ο 17χρονος νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, στη νευροχειρουργική κλινική του Βενιζελείου, με ελαφρά τραύματα στα μαλακά μόρια, στο πίσω μέρος του λαιμού. Ως αύριο αναμένεται να έχει πάρει εξιτήριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ο 34χρονος πήγε στο κατάστημα του 52χρονου και διαπληκτίστηκε μαζί του. Ο Ξυδάκης, κρατώντας μία μεταλλική ράβδο του επιτέθηκε, ενώ κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, πυροβόλησε εναντίον του με πιστόλι, τραυματίζοντάς τον στα πόδια, καθώς επίσης και κατά του 17χρονου γιου του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και αυτόν στο λαιμό.

Στη συνέχεια, ο 52χρονος πατέρας πήρε μία κυνηγετική καραμπίνα και πυροβόλησε τον 34χρονο, με αποτέλεσμα να τον αφήσει στον τόπο.

Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών, τραυματίστηκε και ο 64χρονος θαμώνας του καφενείου, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

"Ειρηνευτική" δύναμη ο δήμαρχος

Το ρόλο του "πυροσβέστη" αναλαμβάνει ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, που έσπευσε στον Προφήτη Ηλία, προκειμένου να ηρεμήσει τα πνεύματα και να συνδράμει στο να καταλαγιάσει η αναταραχή, πριν η κατάσταση ξεφύγει και πάλι με περαιτέρω τραγικές συνέπειες...

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος ανέφερε:

Με βαθύτατη οδύνη πληροφορηθήκαμε τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα σε Τοπικό Διαμέρισμα του Δήμου μας και είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια δυο ανθρώπων και τον τραυματισμό δυο άλλων.

Είναι πράγματι λυπηρό, αλλά συνάμα και απογοητευτικό σε σύγχρονες κοινωνίες, κοινωνίες του 21ου αιώνα με Δημοκρατικές καταβολές και προοδευτικές παραδόσεις, να υιοθετείται ακόμα η αυτοδικία, ως μέσον επίλυσης διαφορών.

Καλούμε όλη την Τοπική Κοινωνία να επιδείξει ψυχραιμία και σύνεση και να σταθεί σύσσωμη στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις, ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω εξελίξεις που θα μπορούσαν να την πληγώσουν ακόμα βαθύτερα.

Σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή, οφείλουμε όλοι ν' αναλάβουμε τις ευθύνες μας, ως πολιτεία και φορείς αλλά και ως άνθρωποι, υπεύθυνοι πολίτες και Κρητικοί, ώστε να υπάρξει ¨καταλλαγή¨ και να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων γεγονότων, που σημαδεύουν την κοινωνία και μας πληγώνουν όλους.
cretalive.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ