2012-06-23 21:43:31
Φωτογραφία για Ελληνικές γεύσεις κορυφαίων σεφ στο Λονδίνο
Πρόκειται για μια γιορτή που διοργανώνεται για 9η συνεχόμενη χρονιά στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, στο Regent Park Μερικοί από τους διασημότερους σεφ στον κόσμο, κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, γεύσεις από τη Μαλαισία μέχρι τη Βραζιλία και το Περού περιλαμβάνονται στο μενού του κορυφαίου γαστρονομικού φεστιβάλ, «Taste of London».

Πρόκειται για μια γιορτή που διοργανώνεται για 9η συνεχόμενη χρονιά στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, στο Regent Park. Φέτος από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου πάνω από 50.000 επισκέπτες αναμένεται να την τιμήσουν με την παρουσία τους και να δοκιμάσουν γεύσεις από την Νότια Αμερική, την Ασία και φυσικά την Ευρώπη. Ανάμεσα τους και τα ελληνικά περίπτερα που έστησαν μια παραδοσιακή φιλόξενη ελληνική αγορά με λιχουδιές από όλες τις περιοχές της χώρας μας.

Η πρωτοβουλία για την ελληνική συμμετοχή, με την έκθεση «Taste Like Greece comes to London», ανήκει στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (Ο.Π.Ε.) και στις εταιρείες MediaCo FSS και Sopexa Hellas.


Συνολικά συμμετέχουν πάνω από 20 ελληνικά περίπτερα από διάφορες περιφέρεις, ελληνικά νησιά και δήμους αλλά και παραγωγοί ελληνικών προϊόντων από όλη την Ελλάδα. «Πολύ σημαντικό, πέρα από τους 50.000 επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ελληνικά προϊόντα και τους ελληνικούς προορισμούς, είναι το γεγονός ότι η παρουσία της Ελλάδος στο Regent Park, έδωσε αφορμή στους Βρετανούς δημοσιογράφους να δημοσιεύσουν μια σειρά από άρθρα, παρουσιάζοντας θετικά ως πολύ θετικά την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό», μας επεσήμανε η κ. Παναγιωτάκη.

Οι foodies είναι μια ανερχόμενη κατηγορία καταναλωτών που έχουν αδυναμία στο καλό φαγητό. Μέσα από την έκθεση αυτή έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν, να δοκιμάσουν και να αγοράσουν προϊόντα από όλο τον κόσμο. Παράλληλα μπορούν να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις στο χώρο της γαστρονομίας και του τουρισμού.

«Η Ελλάδα πρώτη φορά λαμβάνει χώρα σε μια τόσο μεγάλη και σημαντική διοργάνωση. Ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα όπου η Ελλάδα αντιμετωπίζεται με οξεία κριτική από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τέτοιες πρωτοβουλίες απεικονίζουν μια διαφορετικά εικόνα της χώρας μας», τόνισε στο ΑΠΜΕ η διευθύντρια του ΕΟΤ Λονδίνου Κυριακή Μπουλασίδου την οποία συναντήσαμε να μιλάει με τους έλληνες εκθέτες.

Η ελληνική συμμετοχή έχει επίσης την αποκλειστική χρήση του Taste of London VIP Lounge. Πρόκειται για έναν κομψό χώρο που φιλοξενεί έκθεση ζωγραφικής Ελλήνων καλλιτεχνών, ελληνικά μουσικά συγκροτήματα και ένα μεγάλο κεντρικό μπαρ απ’ όπου προσφέρονται ελληνικά κρασιά, μπύρες και ποτά. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ελληνικές μαγειρικές επιδείξεις από γνωστούς Έλληνες σεφ, όπως ο Δημήτρη Σκαρμούτσος.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ