2012-06-23 21:43:10
Φωτογραφία για Τουρκία: Αναγνωριστικό και όχι πολεμικό το F4
Το αεροσκάφος το οποίο κατερρίφθη χθες από την Συρία δεν ήταν πολεμικό αλλά αναγνωριστικό, ένα F-4 Phantom, υπερηχητικό μαχητικό, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, σύμφωνα με... τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TRT.

 Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον υπαρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού της Τουρκίας είχε ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και συζήτησαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα.

Πάντως ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, ότι δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί το γεγονός ότι η Συρία κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος και πρόσθεσε ότι θα γίνουν όσες ενέργειες απαιτούνται μετά από αυτό το επεισόδιο.

Επιπλέον, ο Γκιούλ υπογράμμισε ότι είναι συνηθισμένο τα μαχητικά αεροσκάφη να μπαίνουν στον εναέριο χώρο άλλων κρατών για λίγα λεπτά εξαιτίας της ταχύτητάς τους ενώ πρόσθεσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το αν το αεροσκάφος κατερρίφθη εντός του τουρκικού εναέριου χώρου.


Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ακόμα ότι η Αγκυρα είχε τηλεφωνική επαφή με τη Δαμασκό και ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπιστμό των πιλότων.

Τα ξημερώματα, το γραφείο του Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε από τη Συρία το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-4, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί την Παρασκευή.

Όπως επισημαίνεται, η Τουρκία θα καθορίσει τη στάση και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα όταν διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Παράλληλα οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των αγνοούμενων πιλότων συνεχίζονται.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Reuters, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας μετέδωσαν ότι ο στρατός παραδέχτηκε πως χτύπησε το τουρκικό αεροσκάφος πάνω από τα χωρικά ύδατα της χώρας.

«Η αεράμυνά μας αντιμετώπισε ένα στόχο ο οποίος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας πετώντας πάνω από τα χωρικά μας ύδατα και τον κατέρριψε. Αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για ένα τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος», ανέφερε ανακοίνωση των συριακών ένοπλων δυνάμεων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανακοινώνονται οι βάσεις
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανακοινώνονται οι βάσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ