2012-06-23 12:43:03
Φωτογραφία για Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη μάχη με την τρόικα
Ένα Σαββατοκύριακο έντονων διεργασιών, με συνεχείς συσκέψεις, τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στο υπουργείο Οικονομικών, θα είναι αυτό που ξεκινάει σήμερα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οπρωθυπουργός έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση της οικονομίας από τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος με τη σειρά του, μέχρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας χθες το μεσημέρι, δεν έκανε τίποτα άλλο από το να συναντάται με υπηρεσιακούς παράγοντες τους υπ. Οικονομικών, οι οποίοι του περιέγραφαν την κατάσταση στους κρισιμότερους τομείς.

Η επιστροφή του κ. Γ. Ζανιά από το Στρασβούργο θα δώσει νέα ώθηση σε αυτές τις κλειστές συσκέψεις, καθώς είναι ο άνθρωπος που κατέχει καλύτερα από τον καθένα την ακριβή κατάσταση της οικονομίας, αυτή τη στιγμή. Χρονικά περιθώρια για χαλάρωση δεν υπάρχουν καθόλου. Το γεγονός ότι τη Δευτέρα το πρωί την πόρτα του υπουργείου Οικονομικών θα περάσει η τρόικα των επικεφαλής ελεγκτών καταδεικνύει το επείγον του πράγματος.


Πληροφορίες θέλουν τον κ. Πολ. Τόμσεν να έχει ζητήσει συνάντηση και με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, αν και κάτι τέτοιο, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν επιβεβαιώνεται. Το πιθανότερο πάντως είναι πως η τρόικα θα δει τον πρωθυπουργό, για να τον ενημερώσει και – κυρίως – για να ενημερωθεί. Ωστόσο, το κρίσιμο ραντεβού θα είναι με τον κ. Βασίλη Ράπανο και τους υπουργούς του οικονομικού κύκλου (Κωστής Χατζηδάκης κλπ).

Απ' αυτούς θα πάρει «κλίμα», σχετικά με το τι προτίθενται να κάνουν και στη βάση των συμπερασμάτων που θα προκύψουν από αυτές τις συναντήσεις θα συνταχθεί και η έκθεση πεπραγμένων για το τρίμηνο που πέρασε. Η οποία, λόγω της παρατεταμένης πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, μόνο θετική δεν θα είναι...

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άγριο φονικό στην Πάτρα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άγριο φονικό στην Πάτρα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ