2012-06-23 11:50:46
Φωτογραφία για Παγκόσμιο ρεκόρ με 15 συνεχόμενες νίκες της Γερμανίας
Θυμηθείτε τις 15 συνεχόμενες νίκες της Γερμανίας σε επίσημους αγώνες, επίτευγμα που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Ενθουασμένος ο Λεβ με τη σταθερή παρουσία της ομάδας του στις μεγάλες διοργανώσεις

Αήττητη επί δεκαπέντε συνεχόμενους επίσημους αγώνες είναι η Γερμανία. Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ χάρη στη νίκη της με 4-2 με αντίπαλο την εθνική μας στο Γκντανσκ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ.

Μέχρι πρότινος μοιραζόταν την πρώτη θέση με τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ισπανία. Οι Γερμανοί ποδοσφαιριστές ελπίζουν πως θα πάνε διακοπές μετά από 16 συνεχόμενες νίκες δηλαδή θα έχουν επικρατήσει στον τελικό για να κατακτήσει η χώρα τον πρώτο ποδοσφαιρικό τίτλο μετά το Euro 1996 στην Αγγλία.

Ο Λεβ δέχθηκε τα συγχαρητήρια της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ μετά το τέλος του αγώνα. Δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου: "Παγκόσμιο ρεκόρ! Και για τέταρτη συνεχόμενη φορά βρισκόμαστε στα ημιτελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης (Παγκόσμιο Κύπελλο 2006, Euro 2008, Παγκόσμιο Κύπελλο 2010, Euro 2012). Aυτό είναι ένα πραγματικά μεγάλο επίτευγμα. Είμαστε η νεότερη ομάδα στο τουρνουά και έχουμε μεγάλο μέλλον".


Το σερί της Γερμανίας ξεκίνησε από το "μικρό" τελικό με αντίπαλο την Ουρουγουάη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής με 3-2.

Ακολούθησαν οι νίκες, μέσα και έξω, στην προκριματική φάση του Euro 2012: Βέλγιο-Γερμανία 0-1, Γερμανία-Αζερμπαϊτζάν 6-1, Γερμανία-Τουρκία 3-0, Καζαχστάν-Γερμανία 0-3, Γερμανία-Καζαχστάν 4-0, Αυστρία-Γερμανία 1-2, Αζερμπαϊτζάν-Γερμανία 1-3, Γερμανία-Αυστρία 6-2, Τουρκία-Γερμανία 1-3, Γερμανία-Βέλγιο 3-1.

Στα τελικά του Euro 2012 με πρωταγωνιστή τον Μάριο Γκόμεζ η Γερμανία ξεκίνησε το τουρνουά με νίκη 1-0 επί της Πορτογαλίας και συνέχισε με τη νίκη με 2-1 στο ντέρμπι της κεντρικής Ευρώπης απέναντι στην Ολλανδία.

Ολοκλήρωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της με την επικράτηση της με 3-0 κόντρα στη Δανία για να έρθει η τετράδα των γκολ από τους Φίλιπ Λαμ, Σάμι Κεντίρα, Μίροσλαβ Κλόζε και Μάρκο Ρόις για το 4-2 και το ρεκόρ με αντίπαλο την Ελλάδα.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ